Μεξικό: Τραγωδία με 23 θανάτους από πυρκαγιά, ανάμεσα τους και παιδιά

Μεξικό: Τραγωδία με 23 θανάτους από πυρκαγιά, ανάμεσα τους και παιδιά

Δραματική πυρκαγιά στο Μεξικό: 23 θάνατοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων. Ένα εορταστικό Σαββατοκύριακο εξελίχθηκε σε μια απερίγραπτη τραγωδία για τις οικογένειες στο βορειοδυτικό Μεξικό, καθώς μια φονική πυρκαγιά κατέστρεψε κατάστημα στην πόλη Ερμοσίγιο το Σάββατο. Η φωτιά αυτή έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 23 ατόμων και τον τραυματισμό 12 ακόμα, ενώ περιλαμβάνει και παιδιά ανάμεσα στα θύματα , δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Σονόρα, Αλφόνσο Ντουράζο. Οι εορτασμοί της Ημέρας των Νεκρών, που λαμβάνουν χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο, έχουν σκοπό να τιμήσουν και να θυμηθούν τους αγαπημένους που έχουν φύγει από τη ζωή.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της πολιτείας, Γκουστάβο Σάλας, οι θάνατοι οφείλονται κυρίως στην εισπνοή τοξικών αερίων . Η πρόεδρος Κλαούντια Σέινμπαουμ εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια προς τις οικογένειες και διέταξε την αποστολή ομάδων υποστήριξης για τη βοήθεια των θυμάτων και των οικογενειών τους.

Ο Ερυθρός Σταυρός της Σονόρα ανέφερε ότι 40 μέλη του προσωπικού και 10 ασθενοφόρα συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης, πραγματοποιώντας έξι διαδρομές προς το νοσοκομείο. Η αιτία της πυρκαγιάς, που έχει πλέον σβήσει, παραμένει ασαφής, αν και αναφορές υποδεικνύουν ηλεκτρική βλάβη ως πιθανό αίτιο. Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το κατάστημα ανήκει στην γνωστή αλυσίδα Waldos και δεν φαίνεται να έχει γίνει στόχος επίθεσης. Οι έρευνες συνεχίζονται και για την πιθανότητα έκρηξης.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play