Αφορμή στάθηκε μια συνέντευξη ιερομόναχου που δηλώνει πως, «συμβουλεύουν τον κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο και ότι ο κορωνοϊός είναι μία απλή γρίπη»
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν οι δηλώσεις Αγιορείτη μοναχού για αντιεμβολιαστές μοναχούς, που με τη ρητορική τους ενθαρρύνουν πιστούς να μην εμβολιαστούν και καθίστανται ηθικοί αυτουργοί για πολλούς θανάτους.
«Οι ιερομόναχοι αυτοί που βγαίνουν έξω κι εξομολογούν έχουν πεθάνει πολύ κόσμο», κατήγγειλε, σε συνέντευξή του στο «Βήμα Ορθοδοξίας», ο ιερομόναχος Ιωσήφ, προσθέτοντας ότι οι ίδιοι «συμβουλεύουν τον κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο και ότι ο κορωνοϊός είναι μία απλή γρίπη».
Με βάση τις δηλώσεις αυτές, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε να ξεκινήσει έρευνα ώστε να εντοπιστούν οι καταγγελλόμενοι μοναχοί και να εξακριβωθεί , εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθεί ο καταγγέλλων να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα και περιστατικά ώστε να ελεγχθούν με τη σειρά τους ποινικά.
Δείτε επίσης: Χωρίς πιστοποιητικά πιστοί σε εκκλησία της Ημαθίας – Πρόστιμο 1.500 ευρώ στον ιερέα της εκκλησίας
- Κρίσιμη η ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επαγγελματική επιτυχία – οι κλάδοι με υψηλή ζήτηση στο μέλλον
- Πανελλαδικές εξετάσεις 2025: Ξεκινά η διαδικασία για τα ειδικά μαθήματα – Ανακοινώνονται οι βαθμολογίες
- Φορολογικές δηλώσεις: Πλησιάζει η προθεσμία και οι έλεγχοι εντατικοποιούνται
- Ιωάννινα: Νέες αποκαλύψεις για την μυστήρια εξαφάνιση της Ρούλας Πάντου
- Ο προσωπικός αριθμός: Μία μεταρρύθμιση που ενισχύει τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα