«Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν» επισημαίνει ο υπουργός στη δήλωσή του.
«Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν» επισημαίνει σε δήλωση του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Ο κ. Πλεύρης επισημαίνει πως «αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς» και καταλήγει: «Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν».
Δείτε επίσης: Οικονόμου για καταγγελία Γιαννάκου: «Aδιανόητο να γίνονται διακρίσεις στις ΜΕΘ» (vid)
- Χωρίς εισιτήριο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»: η νέα έκθεση του MOMUS Air φέρνει Ρώμη, Τιφλίδα, Κρήτη, Παρίσι και Θεσσαλονίκη σε 35 έργα
- Χρόνιος πόνος στην Ευρώπη: Ένας στους πέντε ενήλικες ζει με το «αθέατο κόστος του πόνου»
- Μπορεί η εξέταση αίματος να διαγνώσει έγκαιρα διάφορες μορφές καρκίνου; Τι δείχνουν ειδικοί του ΕΚΠΑ
- Στην παγκόσμια κατάταξη συλλόγων που αναδεικνύουν παίκτες βρίσκονται ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
- Στο επίκεντρο τα κόκκινα δάνεια: Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή στη Βουλή και το δίλημμα της πλειοψηφίας
![]()

