Έβρος: Συνελήφθησαν επτά διακινητές για προώθηση παράτυπων μεταναστών

Χειροπέδες πέρασε η Αστυνομία χθες σε περιοχές του Έβρου σε επτά διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στη χώρα μας σε τρεις περιπτώσεις παρτάτυπους μετανάστες.

Στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού συνέλαβαν τον διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις παράτυπους μετανάστες.

propoli

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι σε μια αγροτική περιοχή, αστυνομικοί από τον Έβρο εντόπισαν και συνέλαβαν τέσσερις αλλοδαπούς διακινητές διότι είδαν ότι ο ένας προωθούσε παράνομα έντεκα μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, οι αστυνομικοί του Έβρου συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή επειδή οδηγούσε ένα ΙΧ και μετέφερε πέντε μετανάστες. Αρχικά ο δράστης δεν σταμάτησε όταν του το ζήτησαν οι αστυνομικοί και ανέπτυξε ταχύτητα, ωστόσο στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε το όχημα και συνελήφθη.

Παράλληλα οι Αρχές συνέλαβαν και έναν αλλοδαπό διακινητή ο οποίος πέρασε τους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου με μια πλαστική βάρκα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.

Loading