Μεσολόγγι: Ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού στις έρευνες

Ναρκαλιευτές «σαρώνουν» τον βάλτο, τόσο για την καραμπίνα όσο και για το κινητό του θύματος

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ, Kωνσταντίνα Δημογλίδου, το κινητό και το όπλο του δολοφονημένου Μπάμπη Κούτσικου από το Μεσολόγγι, βρίσκονται μέσα στο νερό… διαψεύδοντας πολλές από τις πληροφορίες που κυκλοφορούν σχετικά με τη δολοφονία του 31χρονου.

propoli

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Mega, η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ξεκαθάρισε ότι «Σημασία για εμάς στη συγκεκριμένη φάση έχει να βρεθεί το κινητό τηλέφωνο του θύματος, όπως και το όπλο του εγκλήματος, που πιθανότατα είναι το όπλο του θύματος» διευκρινίζοντας ότι «είναι σε εκκρεμότητα τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Χθες ζητήθηκε και η συνδρομή του στρατού, καθώς οι αστυνομικοί πιστεύουν πως το κινητό και το όπλο βρίσκονται μέσα στο νερό».

Αναφερόμενη στις πληροφορίες για το σημειωματάριο του Μπάμπη που βρέθηκε στο σπίτι του είπε: «Υπάρχουν κάποιες, μάλλον ιδιόχειρες σημειώσεις, που έχουν κατατεθεί στην ελληνική αστυνομία όπως και στη Δικαιοσύνη». «Πολλά από αυτά που λέγονται δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια», συμπλήρωσε.

«Ο κατηγορούμενος είναι ένας και εξετάζονται και άλλα άτομα για να βρούμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κίνητρο και τη σχέση του με αυτόν τον άνθρωπο και το πώς τελικά τον παρέσυρε εκείνο το βράδυ και τον ακολούθησε», ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, υπενθυμίζοντας ότι «Ο κρεοπώλης δεν απάντησε σχεδόν σε καμία ερώτηση, όσες φορές και αν κλήθηκε από την αστυνομία».

Συνδράμει στις έρευνες και ο Στρατός

Ειδική ομάδα του Στρατού στη συλλογή μετάλλων επιστρατεύεται σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» στις έρευνες για τον εντοπισμό της καραμπίνας και του κινητού τηλεφώνου του θύματος, με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων ανίχνευσης.

Το σενάριο της μεταφοράς της σορού στη βαλτώδη περιοχή στην θέση Ευαγγελίστρια στον Κάμπο Ευηνοχωρίου, αποκλείεται από την ΕΛΑΣ. «Η πράξη του εγκλήματος έγινε σ΄εκείνο το σημείο» τόνισε κατηγορηματικά στην «Π» ανώτατος αξιωματικός, την ώρα που αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι: «η έρευνα δεν σταματάει μέχρι να βρούμε όλα τα στοιχεία. Δεν μένουμε μόνο στον 50χρονο και σε πρόσωπα του περιβάλλοντος του, θα ‘απλώσουμε’ την έρευνα και προς άλλες κατευθύνσεις».

Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη Κούτσικου, Κώστας Δημόπουλος, μίλησε και αυτός στο Mega για τις εξελίξεις στην υπόθεση. «Η ανάκριση είναι σε εξέλιξη και δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Η ιστορία δεν έχει να κάνει με χρυσό αλλά όλα είναι εικασίες, δεν υπάρχουν στη δικογραφία», είπε.

Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τους είχε βοηθήσει, αλλά το σημαντικό είναι η ανάκτηση των δεδομένων. Έχει κατασχεθεί ένα άλλο τηλέφωνο και θέλουμε να δούμε για ποιο λόγο το άλλο άτομο είχε σβήσει κάποια μηνύματα. Ο άνθρωπος αυτός έχει εκτελεστεί από τα 8 μέτρα και φαίνεται πως ήταν σε αμυντική στάση. Πιστεύουμε πως υπήρχε ενέδρα. Παρασύρθηκε εκεί και ίσως η δολοφονία έχει γίνει με το δικό του όπλο. Υπάρχει ενδεχόμενο να έχει μεταφερθεί το πτώμα, αλλά αυτό θα μας το δείξει το DNA».

Τόνισε, μάλιστα, πως υπήρχε ανησυχία το τελευταίο διάστημα και από φιλικά του πρόσωπα γιατί υπήρχε η συγκεκριμένη οφειλή και ο Μπάμπης την είχε εκφράσει σε φίλους του.

«Και ο κρεοπώλης ήταν σε άθλια οικονομική κατάσταση. Θέλω να πιστεύω στη συμπληρωματική διαδικασία πως θα μας πει μια κουβέντα», είπε, τέλος, για τον κρεοπώλη.

Δείτε επίσης: Τροχαίο δυστύχημα με 77χρονο δικυκλιστή στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Εδέσσης

Loading