Αγγελούδης: Στο τέλος του μήνα παραδίδεται η Αριστοτέλους – Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έχει παραδοθεί το έργο της αποκατάστασης των ζημιών στην πλατεία Αριστοτέλους, δήλωσε σήμερα (8/4) ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης κατά τη διάρκεια αυτοψίας των εργασιών.

Παράλληλα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στον αέρα ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, το οποίο χαρακτήρισε ως «εμβληματικό έργο».

propoli

Ειδικότερα, ο κ. Αγγελούδης ανέφερε ότι η παρέμβαση ξεκινάει από την Εγνατία και θα πάει μέχρι και το τέλος της Αριστοτέλους περίπου στην Τσιμισκή. Θα υπάρξει αποκατάσταση όλων των ζημιών που υπάρχουν, θα προχωρήσουμε σε βαφή των κιόνων που θα πρέπει να αποκατασταθούν και να φύγουν και όλα τα γκράφιτι και η ασχήμια που υπάρχει. Το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει είναι στο τέλος του μήνα να αποδοθεί εν όψει και της τουριστικής σεζόν

Μετά την πλατεία Αριστοτέλους, έχουμε την τρίτη παρέμβαση αποκατάστασης, που αφορά τον πολύπαθο δρόμο της Ζωγράφου στην Άνω Πόλη. Με αυτές τις τρεις παρεμβάσεις θέλουμε να έχουμε μια λειτουργικότερη πρόσβαση σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες της πόλης οι οποίες δέχονται ένα υψηλό φορτίο από όλες τις γειτονιές, αλλά και από τους επισκέπτες και τουρίστες. Συγχρόνως θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη και τη διεύθυνση βιώσιμης κινητικότητας, που πραγματικά ανέλαβαν αυτό το έργο χωρίς να είναι προγραμματισμένο προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα εν όψει της καλοκαιρινής και τουριστικής σεζόν να είμαστε έτοιμοι.

Μετά συνεχίζουμε στις γειτονιές μέσα από ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που θα γίνεται σιγά σιγά και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα οικονομικά του δήμου. Η νέα δημοτική αρχή είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη γιατί το πρώτο της μεγάλο, εμβληματικό έργο, η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, είναι πλέον στον αέρα, έχει δημοσιευτεί κα μετράμε 40 μέρες για την ανάδειξη του εργολάβου. Σιγά σιγά, υλοποιούμε με τη βοήθεια και των συμπολιτών μας, αυτά που έχουμε σχεδιάσει και θα έχουμε συνέχεια.

Loading