Δωρεάν σεμινάρια χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης από τον δήμο Πειραιά

Δωρεάν σεμινάρια χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης από τον δήμο Πειραιά

Δωρεάν χρηματοοικονομικά σεμινάρια από τον δήμο Πειραιά για την ενίσχυση της οικονομικής γνώσης των πολιτών. Ο δήμος Πειραιά, σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Πειραιάς Plus, εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο δωρεάν χρηματοοικονομικών σεμιναρίων με τίτλο «Καθημερινά Χρηματοοικονομικά». Αυτά τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα να ενισχύσουν τη χρηματοοικονομική γνώση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, προσφέροντας κρίσιμες πληροφορίες για τη διαχείριση των προσωπικών τους οικονομικών. Η οικονομική γνώση αποτελεί, ειδικά την περίοδο αυτή, το πιο αναγκαίο εφόδιο για κάθε πολίτη ανεξαρτήτως ηλικίας ή επαγγέλματος.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό, περιλαμβάνοντας νέους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα προς την οικονομική ανεξαρτησία, καθώς και μεγαλύτερους που επιθυμούν να εμβαθύνουν στις βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες που σχετίζονται με την καθημερινότητά τους. Κάθε κύκλος θα περιλαμβάνει 20 ώρες εκπαίδευσης, κατανεμημένες σε 6 απογευματινές συναντήσεις (Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, 18:00 – 21:00), μαζί με επιπλέον συνεδρία για ανακεφαλαίωση και απαντήσεις σε ερωτήματα. Η γνώση που θα αποκτήσουν μπορεί να κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητά τους, βοηθώντας τους να πάρουν πιο σίγουρες και αξιόπιστες αποφάσεις.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο σχετικό εκπαιδευτικό υλικό, ενώ στο τέλος του κύκλου θα απονεμηθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πειραιάς Plus (Μπουμπουλίνας 20, 5ος όροφος). Ο πρώτος κύκλος θα διαρκέσει από Τετάρτη 5 Νοεμβρίου έως Παρασκευή 21 Νοεμβρίου.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε ότι ο δήμος και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να προσφέρουν αυτά τα δωρεάν σεμινάρια για να ενισχύσουν την οικονομική αυτονομία των πολιτών. Ενθαρρύνει τους συμπολίτες του να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία και να συμμετάσχουν ενεργά στα σεμινάρια.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού, Γιολάντα Βασιλοπούλου, πρόσθεσε ότι αυτά τα σεμινάρια είναι ανοιχτά σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και γνωστικού επιπέδου, επισημαίνοντας ότι «ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός είναι δύναμη».

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play