Συνάντηση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με την πρέσβη του Παναμά στην Ελλάδα

Συνάντηση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με την πρέσβη του Παναμά στην Ελλάδα

Η συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά με την πρέσβη του Παναμά προάγει τη συνεργασία και τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο την πρέσβη και γενική πρόξενο του Παναμά στην Ελλάδα, Τζούλι Λυμπερόπουλος-Καρανάκη, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης. Στη συζήτηση, εξετάστηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και οι δυνατότητες ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ Πειραιά και Παναμά, ιδιαίτερα στους τομείς της ναυτιλίας, του εμπορίου, του πολιτισμού και του τουρισμού.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε την πρέσβη για τη στρατηγική σημασία του Πειραιά ως ναυτιλιακού και εμπορικού κόμβου της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και για τις προκλήσεις και τις προοπτικές ανάπτυξης της πόλης. Επιπλέον, υπενθυμίστηκε ότι οι δύο πόλεις είναι αδελφοποιημένες, ενισχύοντας τη διαχρονική τους συνεργασία. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Πρεσβεία του Παναμά είναι η μοναδική πρεσβεία με έδρα στον Πειραιά, γεγονός που ενισχύει τη σημασία της συνεργασίας μας.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η αντιδήμαρχος εξωστρέφειας, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Τουρισμού, Ανδριάνα Ζαρακέλη. Ο δήμαρχος, αναφερόμενος στην προοπτική της συνεργασίας, δήλωσε: Είχα τη χαρά να υποδεχθώ την πρέσβη και να ανταλλάξουμε απόψεις για την ενίσχυση της συνεργασίας μας, με έμφαση στη ναυτιλία, που αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς για τις χώρες μας.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι η αδελφοποίηση των πόλεων λειτουργεί ως γέφυρα διαλόγου και κοινών πρωτοβουλιών, με πολλαπλά οφέλη. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα είναι παραγωγική και ουσιαστική, όπως υπήρξε και με την προκάτοχό της, δήλωσε, προσθέτοντας ότι από το 2026 θα αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες για την περαιτέρω προσέγγιση των δύο δήμων. Ο Πειραιάς παραμένει ανοιχτός σε συνεργασίες με διεθνείς εταίρους, επιδιώκοντας την εξωστρέφεια και την προώθηση της πόλης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play