Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου από την IDEAL Holdings με στόχο 48 εκατ. ευρώ

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου από την IDEAL Holdings με στόχο 48 εκατ. ευρώ

Η IDEAL Holdings βρίσκεται στην τελική ευθεία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με στόχο την άντληση κεφαλαίων ύψους 48 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση επενδυτικού πλάνου συνολικά άνω των 100 εκατ. ευρώ έως τα τέλη 2026, καθώς και την ταυτόχρονη ενίσχυση και διεύρυνση της μετοχικής βάσης. Η διοίκηση παρουσίασε τα αποτελέσματα της αποδεδειγμένα επιτυχημένης επενδυτικής στρατηγικής της, αναδεικνύοντας μια ελκυστική επενδυτική πρόταση.

Ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος Δ.Σ. της IDEAL Holdings, δήλωσε ότι: «Σήμερα εισερχόμαστε σε ένα νέο και υποσχόμενο κύκλο ανάπτυξης…» Οι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν νέες εξαγορές και την ευκαιρία συμμετοχής στο επενδυτικό κοινό.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 8 εκατ. νέων μετοχών, με εύρος τιμής διάθεσης 5,8 ευρώ-6,10 ευρώ, που αντιστοιχεί σε περίπου 15% της σημερινής κεφαλαιοποίησης της εταιρίας. Η δημόσια προσφορά θα διαρκέσει από την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025 έως την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025, με τη διάθεση 2,4 εκατ. μετοχών σε υφιστάμενους μετόχους και 5,6 εκατ. μετοχών σε νέους επενδυτές.

Οι νέοι επενδυτές θα έχουν δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου (0,30 ευρώ ανά μετοχή), που θα διανεμηθεί την 1η Αυγούστου 2025. Με την ολοκλήρωση επενδύσεων ύψους 390 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά, η IDEAL Holdings διαθέτει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο εταιριών με υψηλή λειτουργική απόδοση.

Σημαντικά ορόσημα της πορείας της IDEAL Holdings για το 2025 περιλαμβάνουν την είσοδο στον κλάδο των τροφίμων με την εξαγορά της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ και τη συνεργασία με την Oak Hill Advisors (OHA) με συνολική δέσμευση κεφαλαίων άνω των 300 εκατ. ευρώ. Οι οικονομικές επιδόσεις αποτυπώνονται στα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2025 με συγκρίσιμα κέρδη EBITDA 11,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 52%.

Loading

Play