Πέρασαν κιόλας 20 χρόνια από την ημέρα που άλλαξε τον κόσμο και διέκοψε την όποια αθωότητα υπήρχε μέχρι εκείνη την περίοδο.
Σαν σήμερα οι ΗΠΑ θρηνούσαν 2.753 θανάτους από το τρομοκρατικό χτύπημα που ανέλαβε η Αλ Κάιντα, στα Παγκόσμια Κτίρια Εμπορίου.
Στις 08:46 το πρωί ξεκίνησε ο εφιάλτης για τις ΗΠΑ με το πρώτο αεροπλάνο να προσκρούει στον βόρειο πύργο δίνοντας ένα τέλος στον κόσμο όπως τον ξέραμε μέχρι τότε.
17 λεπτά μετά ήρθε η πρόσκρουση ενός δεύτερου αεροπλάνου σε ουρανοξύστη καθώς στις 09:03 η Αλ Κάιντα ρίχνει το Boeing στο Κτίριο Εμπορίου 2.
Εκείνη η ημέρα ήταν η απαρχή ενός πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία που κράτησε 20 ολόκληρα χρόνια και σταμάτησε στις 31/8/2021, όταν αποχώρησαν από το Αφγανιστάν όλες οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις.
Όλος ο πλανήτης παρακολουθούσε άφωνος και με δάκρυα στα μάτια τα δύο εμβληματικά κτίρια να καταρρέουν σαν τράπουλες, παίρνοντας μαζί τους 2.753 ανθρώπους.
Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Διακόπηκαν οι αφίξεις Αφγανών προσφύγων – Εντοπίστηκαν κρούσματα ιλαράς
- Αποχαιρετισμός από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον Γιώργο Σουφλιά
- ΣΥΡΙΖΑ: Με ή χωρίς Τσίπρα; Η κρίσιμη συνεδρίαση που θα κρίνει το μέλλον του κόμματος
- Συγκινητική ανάρτηση της Σοφίας Ζαχαράκη για τον Γιώργο Σουφλιά
- Εγκαινιάστηκαν τα νέα τμήματα επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
- Ανησυχία για τη Γερμανία: Τραυματισμός του Λέναρτ Καρλ ενόψει Μουντιάλ 2026
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

