Σε χαλάρωση των κανονισμό για την είσοδο στη χώρα προχωρά από τη Δευτέρα η Αυστρία, με την απαλλαγή από την υποχρέωση PCR όσων έχουν κάνει και τρίτη δόση.
Από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου δέκα χώρες της νότιας Αφρικής, η Δανία, η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Βρετανία δεν θεωρούνται πλέον περιοχές υψηλού κινδύνου λόγω της έξαρσης παραλλαγής του κορονοϊού, καθώς και στην Αυστρία έχει επικρατήσει πλέον η παραλλαγή «Όμικρον».
Οι ταξιδιώτες και από αυτές τις χώρες θα μπορούν πλέον να εισέρχονται στην Αυστρία με τον κανόνα 2G+, με αρνητικό τεστ PCR για όσους έχουν νοσήσει πρόσφατα ή έχουν ολοκληρώσει τον πρωτογενή εμβολιασμό. Όσοι έχουν λάβει και την ενισχυτική δόση δεν χρειάζεται στο εξής να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ.
Μέχρι τώρα, οι ταξιδιώτες από «περιοχές με έξαρση παραλλαγής» έπρεπε να προσκομίζουν αρνητικό PCR 48 ωρών, ακόμη και εάν είχαν λάβει την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19. Οι νέοι κανονισμοί ισχύουν έως και το τέλος Φεβρουαρίου.
Δείτε επίσης: Απίστευτο παραλήρημα Τσαβούσογλου για Ελλάδα και Κύπρο: Βάζουν τρομοκράτες να μας πολεμούν – Θα το πληρώσουν
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ξεκινούν τακτικές ασκήσεις και προειδοποιούν τα αμερικανικά πλοία στον Κόλπο
- Αναστέλλεται η απεργία των ταξί στην Αττική λόγω κακοκαιρίας
- Κακοκαιρία: Στηλεκπαίδευση τα μαθήματα σε κλειστά σχολεία την Παρασκευή
- Εντυπωσιακή εμφάνιση: Η Ελλάδα κατέκτησε 11 μετάλλια με 4 χρυσά στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα
- Κακοκαιρία Byron: Προβλέψεις για δύσκολες συνθήκες στην Αττική – Εντατικά φαινόμενα αναμένονται
![]()
