Με τη Ρωσία να αποφασίζει διάλυση της οργάνωσης Memorial για τα ανθρώπινα δικαιώματα η Βρετανία εκφράζει την ανησυχία της
Το κέντρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΜΚΟ Μemorial είναι η παλαιότερη οργάνωση της Ρωσίας για την προστασία της ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το δικαστήριο της Μόσχας όμως αποφάσισε σήμερα την διάλυσή του μετά από την απόφαση διάλυσης της μητρικής δομής της οργάνωσης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το videoΈντονες αντιδράσεις υπήρξαν και εκτός συνόρων για την απόφαση αυτή, με την Βρετανίδα υπουργό Εξωτερικών Λίζ Τρας να δηλώνει μέσω του Twitter: «Ανησυχώ βαθύτατα για τη διάλυση της ρωσικής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Memorial από ρωσικά δικαστήρια.
Η Memorial εργάζεται ακούραστα εδώ και δεκαετίες για να διασφαλίσει ότι οι καταχρήσεις της σοβιετικής εποχής δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Το κλείσιμό της αποτελεί ένα ακόμη ανατριχιαστικό πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης στη Ρωσία».
Δείτε επίσης: Βρετανία: «Χωρίς αναμνηστική δόση το 90% των νοσηλευόμενων από την Όμικρον» λέει ο Μπόρις Τζόνσον
- ΔΕΘ 2026: Η Ελλάδα του gov.gr στο επίκεντρο της παρουσίας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
- Γεύμα Κυριάκου Μητσοτάκη με τον μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ
- Στη 90ή ΔΕΘ το gov.gr: Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δείχνει την επόμενη μέρα
- Κάλεσμα για ανάπτυξη στην Ημαθία από τον Μ. Χρυσοχοΐδη στο Συνέδριο των Αιγών
- Κλείνει η ψαλίδα στη Βραζιλία: νέα δημοσκόπηση δείχνει μάχη Λούλα – Μπολσονάρου
![]()
