Στρατό στην Ανατολική Ευρώπη ετοιμάζεται να στείλει ο Μπάιντεν όπως δήλωσε ο ίδιος εχθές Παρασκευή σε δημοσιογράφους.
“Θα στείλω Αμερικανούς στρατιώτες στην Ανατολική Ευρώπη και στις χώρες του ΝΑΤΟ σύντομα. Όχι μεγάλο αριθμό“, είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους καθώς αποβιβαζόταν από το αεροσκάφος μετά την επιστροφή του από ένα ταξίδι στην Πενσυλβάνια.
Οι ΗΠΑ έχουν ήδη θέσει σε επιφυλακή 8.500 στρατιώτες για να ενισχύσουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε και επανέλαβε ότι δεν τίθεται ζήτημα αποστολής Αμερικανικών στρατιωτών στην Ουκρανία, η οποία δεν είναι μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης κρίνεται ως ένα πρόσθετο μέσο πίεσης στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ουάσινκγτον ενδέχεται να εισβάλει στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.
Δείτε επίσης: Ουκρανία – Ρωσία: Διπλωματικές προσπάθειες χωρίς αποκλιμάκωση στις σχέσεις των δύο
- Επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στο Βατικανό: Μια σημαντική συνάντηση
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω του αγώνα δρόμου για τον καρκίνο του μαστού
- Καιρικές συνθήκες στη Μακεδονία και τη Θράκη για το Σάββατο
- Αρκάς: Η σαββατιάτικη καλημέρα
- Οι καθημερινές σας συνήθειες αποκαλύπτουν την προσωπικότητά σας