Ο Τζο Μπάιντεν στην σημερινή διάσκεψη των G7 δήλωσε ότι υπάρχει πρόσθετος κίνδυνος για την παραμονή αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.
Συγκεκριμένα επικαλούμενος μια απειλή από παρακλάδι του Ισλαμικού κράτους τόνισε ότι η παραμονή των αμερικανικών στρατευμάτων πέραν της 31ης Αυγούστου γεννάει πρόσθετο κίνδυνο.
Ο Μπάιντεν «κατέστησε σαφές ότι με κάθε μέρα χερσαίων επιχειρήσεων, προσθέσαμε κίνδυνο στα στρατεύματά μας με αυξανόμενες απειλές από το ISIS-K (σ.σ. παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν) και ότι η ολοκλήρωση της αποστολής έως τις 31 Αυγούστου εξαρτάται από τον συνεχιζόμενο συντονισμό με τους Ταλιμπάν, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς πρόσβασης στο αεροδρόμιο ανθρώπων που απομακρύνονται από τη χώρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.
Δείτε επίσης: Τραγωδία στην Τουρκία – 23χρονη έπεσε από τον 9ο όροφο ενώ έκανε βίντεο για το Tik-Tok
- AfD πρώτη στη Σαξονία-Άνχαλτ, χωρίς αυτοδυναμία στο κοινοβούλιο
- Τραμ: Σε ισχύ από σήμερα το νέο πρόγραμμα δρομολογίων με περισσότερους συρμούς
- Έρχονται πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 11 Σεπτεμβρίου
- Τι συμβαίνει όταν τελειώνει ο έρωτας σε μια σχέση; Οι 5 διαδρομές που ακολουθούν τα ζευγάρια
- AI: Τα προειδοποιητικά σημάδια για μια τεχνητή νοημοσύνη εκτός ελέγχου
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
