Την ανάγκη να αποχωρήσουν άμεσα οι τουρκικές δυνάμεις από τη Λιβύη υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έγινε κατά την διάρκεια υπουργικής διάσκεψης που έλαβε χώρα στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Η Υπουργική Διάσκεψη για την Λιβύη έγινε με τη συμμετοχή των χωρών της Διαδικασίας του Βερολίνου, όμορων Αφρικανικών κρατών και της Ελλάδας και της Ισπανίας που ήταν παρατηρητές.
Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Μπλίνκεν, υποστήριξε εμφατικά την άμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων από την χώρα.
Δείτε επίσης: Η ΕΕ καλεί στην «ενίσχυση της εμπιστοσύνης» με την Ουάσινγκτον μετά τη γαλλο-αμερικανική κρίση
- Εκρήξεις στο Ιράν: Νέες επιθέσεις από τις ΗΠΑ προκαλούν ανησυχία
- Ενθουσιασμένος ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ για την ένταξή του στον Ολυμπιακό
- Σαφής προειδοποίηση Αραγτσί προς ΗΠΑ: Οφθαλμός αντί οφθαλμού
- Κωστής Χατζηδάκης: Σημαντική η συμβολή του Γιώργου Σουφλιά στον αυτοκινητόδρομο Ε65
- Σφοδρές αντιπαραθέσεις για τους 12 Παλαιστίνιους ποδοσφαιριστές που σκοτώθηκαν στη Γάζα
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
