Τέσσερις υπάλληλοι συνελήφθησαν για διαρροή πληροφοριών
Η Υπηρεσία Ασφαλείας και Μυστικών Πληροφοριών της Δανίας δήλωσε σήμερα την σύλληψη τεσσάρων ανδρών στις Μυστικές υπηρεσίες της χώρας καθώς φαίνεται να διέρρευσαν πληροφορίες «υψηλής ασφαλείας» όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά.
“Οι συλλήψεις είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς έρευνας σε σχέση με διαρροές από τις υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών”, ανακοίνωσε η Υπηρεσία προσθέτοντας ότι η έρευνα θα συνεχιστεί ενώ η υπόθεση έχει ανατεθεί στις εισαγγελικές αρχές.
Παραβίαση άρθρου 109
Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για παραβίαση του άρθρου 109 (1) του ποινικού κώδικα καθώς αποκάλυψαν χωρίς σχετική άδεια υψηλά διαβαθμισμένες πληροφορίες που προέρχονται από τις μυστικές υπηρεσίες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Υπηρεσίας.
Κινδυνεύουν με φυλάκιση 12 ετών
Οι υπάλληλοι των υπηρεσιών συνελλήφθησαν οργανωμένα χθες Τετάρτη σε διευθύνσεις που δεν αποκαλύφθηκαν.
Δείτε επίσης: Απογραφή 2021: Τι θα ισχύσει για όσους δεν αυτοαπογραφούν
- Τι σημαίνει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους – Η ιστορία πίσω από τη λύση των δύο κρατών
- Παλαιό Φάληρο: Στο ανακριτή η μητέρα του τρίχρονου κοριτσιού – Στο επίκεντρο το κινητό της
- Η δύναμη του B2B ηλεκτρονικού εμπορίου: Εξερεύνηση των ωφελειών και της λειτουργίας του
- Ο Στιβ Γουίτκοφ φτάνει στη Μόσχα για συναντήσεις με ρωσικούς ηγέτες
- Γαλλία: Θύελλα αντιδράσεων για τον άνδρα που άναψε τσιγάρο από τη φλόγα του Άγνωστου Στρατιώτη