Η Ρωσία και η Τουρκία βρίσκονται κοντά στην υπογραφή ενός νέου συμβολαίου για την προμήθεια της Άγκυρας στο εγγύς μέλλον με επιπλέον συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400.
Αυτό δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ρωσικού οργανισμού εξαγωγών όπλων Rosoboronexport, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Η αρχική αγορά από την Τουρκία ρωσικών συστημάτων S-400 προκάλεσε ένταση στις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ.
Η Ουάσινγκτον μάλιστα επέβαλε κυρώσεις στην Άγκυρα και έχει απειλήσει με νέες κυρώσεις, αν αυτή αγοράσει και άλλα σημαντικά οπλικά συστήματα από τη Μόσχα.
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Το ελληνικό «μοντέλο» ακολουθεί η Ιταλία στην εκπαίδευση: Ή εμβολιασμός των καθηγητών ή τεστ κάθε 72 ώρες με ιδίους πόρους
- Μαζικές ακυρώσεις και εκτροπές πτήσεων από αεροπορικές εταιρείες λόγω της επίθεσης του Ιράν
- Ο Ντόναλντ Τραμπ κηρύσσει κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ισραήλ – Ιράν
- Προειδοποίηση Πούτιν για τις επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν: Ο κόσμος σε κρίσιμη καμπή
- Γιατί οι έμποροι καφέ και κακάο απομακρύνονται από τις μακροπρόθεσμες συναλλαγές
- Στα Νέα της Τρίτης: Πυρήνες σε κατάσταση ύπνου
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr