Υπέρ της μεταρρύθμισης των Συνθηκών της ΕΕ τάχθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή λήξης της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.
Ο Εμανουέλ Mακρόν δήλωσε ότι είναι ανάγκη να μεταρρυθμιστούν τα κείμενα των Συνθηκών της ΕΕ, προκειμένου να γίνουν περισσότερο αποτελεσματικά, κάτι το οποίο σημαίνει γρήγορες αποφάσεις και με ενότητα, σε σημαντικούς τομείς.
«Ένας τρόπος αυτής της μεταρρύθμισης είναι η σύγκληση μιας συνέλευσης αναθεώρησης των Συνθηκών. Είναι μια πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την εγκρίνω», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ τόνισε ότι επιθυμεί να γίνει μια πρώτη συζήτηση, με το απαραίτητο «θάρρος» και «ελευθερία», στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου.
Δείτε επίσης: «Γη της Ελιάς»: Ο Ισίδωρος κινεί γη και ουρανό για να βρει το εγγόνι του
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Στην τελική φάση οι έρευνες για τους θανάτους των πέντε παιδιών
- Κλιμάκωση της κρίσης Ινδίας-Πακιστάν με αντεπίθεση και διεθνείς εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση
- ΗΠΑ: Κάλεσμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι για τον τερματισμό του πολέμου
- Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον θάνατο της οικογένειας Σιδηροπούλου στο Ελληνικό
- Βόρεια Κορέα: Η δικαιολογία της για την εμπλοκή στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας σύμφωνα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν