Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με θέμα συζήτησης την ουκρανική κρίση
Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε στον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν πως ο ρόλος της Τουρκίας στην προσπάθεια να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ Μόσχας και Κιέβου είναι σημαντικός, προκειμένου να αποτραπεί η κλιμάκωση της κρίσης.
Υπογράμμισε πως η τριμερής συνάντηση Λαβρόφ-Κουλέμπα-Τσαβούσογλου στην Αττάλεια, λίγες ώρες νωρίτερα, ήταν μία διπλωματική επιτυχία.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν τόνισε στον Μπάιντεν πως ήρθε η ώρα να αρθούν όλες οι «άδικες» κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.
Συμπλήρωσε ότι η Τουρκία επιθυμεί να αγοράσει 40 νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16 και να εκσυγχρονίσει αυτά που έχει ήδη, το συντομότερο δυνατόν.
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Πούτιν: Προειδοποιεί τη Δύση για αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως, όσο επιβάλλονται κυρώσεις στη Ρωσία
- Νέες δράσεις ενίσχυσης επιχειρηματικότητας από την Αθηνά Αηδονά: Στήριξη μέσω ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία
- Alibaba: Ακύρωση αδειών και εργασία 24/7 στο γραφείο
- Τουρκία: Αύξηση 15% στα τέλη διέλευσης στα Στενά του Βοσπόρου
- Δημοσκόπηση: Η ακρίβεια περιορίζει τις καλοκαιρινές διακοπές – Υψηλό το κόστος διαμονής
- Τσέλσι – Λος Άντζελες Γκάλαξι 2-0: Ιδανικό ξεκίνημα για τους Λονδρέζους