Το FBI έδωσε χθες, ανήμερα της 20ης μαύρης επετείου από το τρομοκρατικό χτύπημα του 2001, στη δημοσιότητα το πρώτο αποχαρακτηρισμένο έγγραφο που αφορά την έρευνά του για τις επιθέσεις
Η κίνηση αυτή ήρθε έπειτα από εκτελεστικό διάταγμα που εξέδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μετά από χρόνια αιτήματα των συγγενών των θυμάτων
Το εν λόγω έγγραφο σκιαγραφεί επαφές μεταξύ των αεροπειρατών και Σαουδαράβων συνεργατών, αλλά δεν έχει κανένα στοιχείο που να δείχνει εμπλοκή της κυβέρνηση στο Ριάντ, κάτι που η Σαουδική Αραβία δηλώνει από καιρό.
“Όπως αποκάλυψαν οι προηγούμενες έρευνες, συμπεριλαμβανομένης αυτής της Επιτροπής 9/11 και η δημοσιοποίηση των λεγόμενων ’28 Σελίδων’, κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ποτέ που να δείχνει ότι η σαουδαραβική κυβέρνηση ή οι αξιωματούχοι της είχαν προηγούμενη γνώση της τρομοκρατικής επίθεσης ή εμπλέκονταν κατά οποιονδήποτε τρόπο“, αναφέρεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας.
Οι 15 από τους 19 αεροπειρατές ήταν από την Σαουδική Αραβία αλλά Αμερικανική κυβερνητική επιτροπή δεν βρήκε στοιχεία για άμεση χρηματοδότηση από την Σαουδική Αραβία της Αλ Κάιντα.
Πολλές από τις οικογένειες των θυμάτων, έχουν προσφύγει κατά της Σαουδικής Αραβίας διεκδικώντας δισεκατομμύρια δολάρια.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκ μέρους της οργάνωσης 9/11 Families United, η Τέρι Στράντα, ο σύζυγος της οποίας Τομ σκοτώθηκε την 11η Σεπτεμβρίου, δηλώνει:
“Τώρα τα μυστικά των Σαουδαράβων έχουν εκτεθεί και ήδη έχει περάσει πολύς χρόνος και θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη το Βασίλειο για τους ρόλους των αξιωματούχων του στην δολοφονία χιλιάδων στο αμερικανικό έδαφος“, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Βαρκελώνη: Διαδήλωση υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας
- Π. Μαρινάκης: «Δεν πρόκειται ποτέ να υπηρετήσουμε μία ατζέντα η οποία μιλάει για περισσότερα από δύο φύλα»
- Άδωνις Γεωργιάδης για Σαμαρά: «Το γινάτι βγάζει μάτι – Αν κάνει κόμμα πάμε σε πολιτική μάχη»
- Μαρινάκης για ΔΕΘ: Τα μέτρα θα εφαρμοστούν, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
- Συγκίνηση στο Χόλιγουντ: Emmy για τον Ρομπ Ράινερ μήνες μετά τον θάνατό του
- Θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη: η Τουρκία πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βόλεϊ γυναικών
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
