Το ΝΑΤΟ ανησυχεί ότι η Ρωσία μπορεί να προσπαθεί να δημιουργήσει πρόσχημα για εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σχολιάζοντας τις αναφορές για πυρά πυροβολικού στην γραμμή επαφής στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας.
«Ανησυχούμε ότι η Ρωσία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πρόσχημα για μια ένοπλη επίθεση κατά της Ουκρανίας, δεν υπάρχει ακόμα καμία σαφήνεια, καμία βεβαιότητα για τις ρωσικές προθέσεις», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε δημοσιογράφους ύστερα από διήμερη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στην έδρα της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
Η Ρωσία έχει τα πάντα έτοιμα για να εξαπολύσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία χωρίς προειδοποίηση, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.
«Έχουν αρκετά στρατεύματα, αρκετές δυνατότητες για να εξαπολύσουν μια πλήρη εισβολή της Ουκρανίας με πολύ μικρή ή και καθόλου προειδοποίηση», δήλωσε σε δημοσιογράφους. «Αυτό είναι που καθιστά την κατάσταση τόσο επικίνδυνη», πρόσθεσε.
Δείτε επίσης: Κάνει πίσω η Lidl και αποσύρει την μήνυση που είχε υποβάλλει σε ηλικιωμένη γυναίκα
- Η 21η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πύλες της με τιμώμενη χώρα την Ιταλία
- Ενίσχυση των ελέγχων ντόπινγκ για τους αθλητές της On μέσω συμφωνίας με την AIU
- Οικονομικά της Καθολικής Εκκλησίας: Πόσα κερδίζει πραγματικά ο Πάπας;
- Νέο TUDOR Black Bay Chrono Carbon 25: Η τέχνη της μηχανοκίνησης και του χρόνου
- Υποστηρικτική Ψηφιοποίηση: Η ΕΛΑΣ προχωρά σε επιχείρηση κατά της διαφθοράς στα Κτηματολογικά Γραφεία