Ο ενεργειακός κολοσσός Gazprom δήλωσε πως δεν υπάρχει διακοπή στην μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρώπη
Η μεταφορά ρωσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας συνεχίζεται κανονικά και ο αγωγός δεν έχει πληγεί από εκρήξεις, δήλωσε ο διαχειριστής του αγωγού αερίου της Ουκρανίας.
Νωρίτερα, Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν πει πως ρωσικά στρατεύματα ανατίναξαν έναν αγωγό αερίου στη βορειοανατολική επαρχία Χάρκοβο όμως δεν είναι σαφές αν ο τομέας που επλήγη ήταν τμήμα ενός αγωγού διαμετακόμισης αερίου ή ένα περιφερειακό δίκτυο διανομής.
Εξάλλου, ο ελεγχόμενος από το Κρεμλίνο ενεργειακός κολοσσός Gazprom δήλωσε σήμερα πως οι ρωσικές εξαγωγές αερίου μέσω Ουκρανίας προς την Ευρώπη συνεχίζονται κανονικά, συμβαδίζοντας με τα αιτήματα από τους πελάτες.
Η εταιρία ανέφερε πως τα αιτήματα για αέριο μέσω αυτής της διαδρομής ανέρχονταν σήμερα στα 107,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Δείτε επίσης: Μήνυμα Μακρόν στα ελληνικά: «Σκεφτόμαστε με θλίψη την Ελλάδα που έχασε άδικα δέκα ομογενείς»
- Αλλαγές στο στρατηγείο: Ο Μιχαΐλο Ντραπάτι νέος αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων
- Ανακαλύψτε τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα: Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026
- Γιορτή σήμερα 22 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν και ποιοι Άγιοι τιμώνται
- Φωτιά σε διαμέρισμα στο Πασαλιμάνι προκαλεί αναστάτωση και κινητοποίηση
- Ψηφίστηκε ο προσωπικός βοηθός ΑμεΑ και η κατάργηση περικοπών στις συντάξεις χηρείας
![]()
