Ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Όλαφ Σολτς δέχθηκε πολύ ήρεμα την κριτική της Μέρκελ για το γεγονός ότι δεν απέκλεισε μετεκλογικά κυβερνητική συνεργασία.
«Η δήλωσή της δεν με εξέπληξε. Ως πρώην πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) έπρεπε να δώσει αυτήν την απάντηση. Παρ ‘όλα αυτά, συνεχίζω να συνεργάζομαι καλά με την καγκελάριο», είπε σε σημερινή συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό SWR.
Η Μέρκελ εχθές μίλησε για την διαφορά που έχει με το κόμμα της Αριστερας: «Σχετικά με αυτό το θέμα απλώς υφίσταται μια τεράστια διαφορά απόψεων για το μέλλον της Γερμανίας μεταξύ εμού και του Όλαφ Σολτς. Μαζί μου δεν επρόκειτο ποτέ να γίνει ένας κυβερνητικός συνασπισμός στον οποίο να συμμετέχει η Αριστερά» δήλωσε συγκεκριμένα η Μέρκελ.
Δείτε επίσης: Ισραήλ: Δηλώνει αντίθετο στα σχέδια Μπάιντεν για προξενείο των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ
- Ο Ρίβερ Φίνιξ: Ο μύθος και το επώδυνο τέλος ενός θρύλου του Χόλιγουντ
- Γαλλία: Σοβαρές ανησυχίες για το ισραηλινό σχέδιο στη Γάζα που μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδο
- Σημαντική ανανέωση για τον Μαζούλα με τους Σέλτικς
- Αποτυχία για την εθνική παίδων απέναντι στη Λετονία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
- Μηχανική βλάβη σε πλοίο κατά τη διάρκεια δρομολογίου από Σκιάθο – Στη διάθεση του πλοίου ρυμουλκό βοήθειας
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr