Συμβούλιο Ηθικής και Δεοντολογίας: Δικαιολογημένα τα μέτρα για την αναχαίτηση του τέταρτου κύματος της Πανδημίας
Η Πρόεδρος του Γερμανικού Συμβουλίου Ηθικής και Δεοντολογίας Αλένα Μπούιξ, με το βλέμμα και στη νέα παραλλαγή «Όμικρον», εισηγήθηκε νέα αυστηρά μέτρα και για εμβολιασμένους.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, σε περιοχές που η επιδημικοί δείκτες είναι ιδιαίτερα ανεβασμένοι, είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα και για εμβολιασμένους.
«Τουλάχιστον στις βαρύτερα πληττόμενες περιοχές είναι αναγκαίοι επιπλέον περιορισμοί και για τους εμβολιασμένους»
«Λόγω της κατά τόπους υπερβολικής επιβάρυνσης του συστήματος Υγείας, με ασθενείς να διακομίζονται σε όλη τη Γερμανία από την Πολεμική Αεροπορία, από ηθικής άποψης οι περιορισμοί επαφών που έχουν ήδη επιβληθεί σε διάφορα ομόσπονδα κρατίδια για τους ανεμβολίαστους είναι σαφώς δικαιολογημένοι», πρόσθεσε η Πρόεδρος του Συμβουλίου και επισήμανε ότι «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί συμβάλλουν πολύ περισσότερο στην εξάπλωση του ιού, αρρωσταίνουν συχνότερα και χρειάζονται συχνότερα νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».
Δείτε ακόμη: B. Κικίλιας: Αναμέναμε 5 δισ. ευρώ έσοδα από τον τουρισμό – Έχουμε ήδη ξεπεράσει τα 10
- Γυναικοκτονία στον Βόλο: Όσα οδήγησαν τον 40χρονο στον φόνο – «Την σκότωσα γιατί με απατούσε – Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα»
- ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 1-0: Ο Ντεσπόντοφ δίνει τη νίκη
- Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας διαβεβαιώνει: Το Κίεβο μπορεί να στηρίζεται στο Βερολίνο – Χωρίς αυταπάτες για τον Πούτιν
- Καμπότζη: Νέος νόμος επιτρέπει την αφαίρεση υπηκοότητας σε καταδικασθέντες
- Θλίψη στον ελληνικό ποδόσφαιρο: Ο Κριστιάν Ρικάρντο Ντα Κόστα απεβίωσε στη Σαντορίνη