Την επιλογή να μετακινηθούν στην Ανατολική Γερμανία έχουν πάρει ολοένα και περισσότεροι ακροδεξιοί εξτρεμιστές, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών.
«Οι νεοναζί αγοράζουν φθηνά ακίνητα στο ανατολικό τμήμα της χώρας, οργανώνουν συναυλίες και ιδρύουν νέες οργανώσεις», τόνισε ο Γεργκ Μίλερ, ο επικεφαλής της, στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Funke, που δημοσιεύουν τις δηλώσεις του στις έντυπες εκδόσεις τους σήμερα.
«Διαπιστώνουμε ότι ηγετικές μορφές του ακροδεξιού εξτρεμιστικού χώρου από τα παλαιά κρατίδια, για παράδειγμα τη Βαυαρία και το Ντόρτμουντ, μετακινούνται στο Βρανδεμβούργο και στη Σαξονία», εξήγησε.
Οι όροι «παλιά» και «νέα» κρατίδια, που χρησιμοποιούνται ενίοτε από γερμανούς αξιωματούχους μετά την ενοποίηση της χώρας, αναφέρονται αντίστοιχα σε περιοχές που ανήκαν στην άλλοτε ΟΔΓ και την άλλοτε ΛΔΓ.
Δείτε επίσης: Πόσο πιθανό να εκβιάσει την Ευρώπη ο Πούτιν με άνοδο των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου;
- Σοκ στην Αυστραλία: Στο δικαστήριο ο συλληφθείς για την επίθεση στη βουλευτή Χέινς
- Αγωνία για τη φιλελεύθερη δημοκρατία: τι δείχνουν Acemoglu και Levinson
- Βραζιλία: Οξύνεται η κόντρα για την «απόπειρα παρέμβασης» του Μιλέι στις εκλογές
- Μάχη για το Κογκρέσο στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί βλέπουν «μπλε κύμα» και οι Ρεπουμπλικανοί απαντούν
- ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκαλεί τη Μαρίν Λεπέν «συντηρητική φωνή» στη Γαλλία
![]()

