Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ μίλησε για από κοινού εκμετάλλευση του Αιγαίου με τη χώρα μας
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της γειτονικής χώρας, μετά την έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, ο Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σε δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων έκανε λόγο για οφέλη και για τις δύο χώρες από την συνεκμετάλλευση τόσο σε τουριστικό επίπεδο όσο και όσον αφορά στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του Αρχιπελάγους.
Ερωτηθείς για το πώς είναι η κατάσταση τελευταία στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, ο Χουλουσί Ακάρ απάντησε: «Με την Ελλάδα διεξήχθησαν θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες για θέματα της επικαιρότητας. Βάλαμε στο τραπέζι τα θέματά μας με ειλικρίνεια, ανοιχτά, έντιμα και με διαφάνεια».
Μιλώντας για το Αιγαίο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το trthaber σημείωσε: «Αυτό είναι σημαντικό για την ευημερία των ανθρώπων των δύο χωρών και το μοίρασμα των ομορφιών και των πλούτων του Αιγαίου. Υπάρχει τουρισμός, αλιεία και πολλά άλλα πλούτη. Είμαστε υπέρ της χρήσης αυτών μαζί, το είπαμε αυτό. Λάβαμε θετική απάντηση από τον συνομιλητή μας με αυτή την έννοια, περιμένουμε να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε εποικοδομητικοί, θετικοί, αυτή είναι η προσέγγισή μας».
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μία μέρα μετά και την «ξαφνική» συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Ο Ακάρ μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι περιμένει την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για τη συνάντηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και ότι αυτό το θέμα ήρθε στο προσκήνιο στη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.
Δείτε επίσης: Οικονόμου: Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας
- Άρης – Λαύριο 79-61: Δύσκολα, αλλά με σιγουριά οι κίτρινοι
- Σε αλλαγές η Παρί, ανώδυνη ήττα στο Στρασβούργο πριν την Άρσεναλ
- Τέμπη: Νέα στοιχεία για τα βίντεο Καπερνάρου προκαλούν αμφισβήτηση από τη ΝΔ
- Πανελλήνιο ρεκόρ από τη Νικόλ Παυλοπούλου στα 200μ. μικτή στο διεθνές μίτινγκ Acropolis Swim Meet 2025
- Αλμέιδα: Η φετινή σεζόν είναι η πιο δύσκολη από τις τρεις που έχουμε περάσει