Πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ κοστίζουν τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που κατάσχεσαν οι Ολλανδικές αρχές.
Οι ολλανδικές αρχές έχουν «παγώσει» ή κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ, που ανήκουν σε ιδιώτες ή επιχειρήσεις σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν κυρώσεις εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας.
Ο Κλάας Κνοτ γνωστοποίησε τα παραπάνω στοιχεία σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή της ολλανδικής τηλεόρασης.
Την Τρίτη η υπουργός Οικονομικών είχε ενημερώσει το κοινοβούλιο ότι η Ολλανδία είχε κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία μόλις 6 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου.
«Μπορώ να σας πω ότι στο μεταξύ έχουμε παγώσει ή κατασχέσει πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ… και εκτιμώ ότι θα αυξηθούν περαιτέρω», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ολλανδίας, συμπληρώνοντας ότι «αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες στην αρχή».
Δείτε επίσης: Ρωσία: Η δημοσιογράφος που διαμαρτυρήθηκε σε ζωντανή σύνδεση αποχωρεί από το τηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο εργάζεται
- Θετικές τάσεις στις εξαγωγές το πρώτο εξάμηνο, παρά την πτώση των πετρελαιοειδών
- Οι ΗΠΑ προσπαθούν να παγώσουν τις διαπραγματεύσεις για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης
- Συνεχίζει στον Εθνικό ο Τζόρτζε Τεσάνοβιτς για όγδοη σεζόν
- Η Σάρον Στόουν αποκαλύπτει τη συνεργασία της με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο στο Καζίνο: Μια ψυχολογική πρόκληση
- «Νέα σύνδεση Αθήνας-Dallas από την American Airlines – Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά από το 2026»