Θα απαγορεύσει η Ινδονησία την είσοδο σε ταξιδιώτες που έχουν επισκεφθεί 8 αφρικανικές χώρες και θα επεκτείνει τον χρόνο καραντίνας για όλες τις αφίξεις ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της νέας παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, είπαν σήμερα αξιωματούχοι
Η απαγόρευση θα επεκταθεί σε άτομα που έχουν επισκεφθεί τις τελευταίες 14 ημέρες την Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, την Ναμίμπια, την Ζιμπάμπουε, το Λεσότο, την Μοζαμβίκη, το Εσουατίνι ή τη Νιγηρία.
Το μέτρο δεν θα αφορά τις αντιπροσωπείες που θα συμμετέχουν στις συναντήσεις της G20, της οποίας προεδρεύει η Ινδονησία.
Θα τεθεί αύριο σε ισχύ και θα αξιολογείται κάθε δύο εβδομάδες, είπαν σε συνέντευξη Τύπου υψηλόβαθμοι υπουργοί.
Οι ινδονήσιοι πολίτες που θα εισέρχονται στην Ινδονησία από τις προαναφερθείσες αφρικανικές χώρες και το Χονγκ Κονγκ επίσης θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις για 14 ημέρες.
Όλοι οι άλλοι ταξιδιώτες που θα εισέρχονται στη χώρα θα μπαίνουν σε καραντίνα για επτά ημέρες αντί για τρεις που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Παράλληλα, το Μαρόκο θα απαγορεύσει από αύριο όλες τις διεθνείς εισερχόμενες επιβατικές πτήσεις για 2 εβδομάδες λόγω της ανησυχίας για την παραλλαγή Όμικρον, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η μαροκινή κυβέρνηση.
Δείτε επίσης: Εξαπλώνεται η παραλλαγή «Όμικρον» – Αυξάνονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί
- Νέα Αριστερά: Κίνδυνος αναστολής των αγροτικών επιδοτήσεων μετά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Επιστολή Αντόνιο Κόστα στους ηγέτες ενόψει του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Κοπεγχάγη
- Το φεστιβάλ μπαρόκ μουσικής στην Αθήνα 2025, από τις 25 έως τις 28 Σεπτεμβρίου
- Φλώρινα: Επιθέσεις αρκούδας σε κτηνοτροφική μονάδα στο Νυμφαίο προκαλούν ανησυχία
- Ινδονησία: Μαζική τροφική δηλητηρίαση άνω των 800 μαθητών από δωρεάν σχολικά γεύματα