Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τη χορήγηση βοήθειας αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία
To ποσο αυτό θα δοθεί για την ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας της μετά τη ρωσική εισβολή, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Από την πλευρά του ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα χορηγήσουν ανθρωπιστική βοήθεια αξίας 186 δολαρίων στους πρόσφυγες που εγκατέλειψαν την Ουκρανία για να σωθούν από τον πόλεμο.
Το ποσό προστίθεται στα 293 εκατ. δολάρια που έχουν προσφερθεί ήδη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Την Τρίτη, ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε νόμο που προβλέπει τη δαπάνη συνολικά 13,6 δισεκ. δολαρίων από την Ουάσινγκτον «για να αντιμετωπιστεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία» καθώς και ο «αντίκτυπος στις γειτονικές χώρες».
Δείτε επίσης: Όλαφ Σολτς: Δεν πρέπει να υπάρξει ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στο NATO και στη Ρωσία
- Νέα νομοθετική ρύθμιση για ενίσχυση παραγωγών ΑΠΕ με αναδρομική ισχύ από Ιούνιο 2026
- Κεντρική προτεραιότητα η ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων στην ελληνική Προεδρία της ΕΕ
- Στρατηγική αλλαγής: Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στοχεύει στη νίκη κατά της Νέας Δημοκρατίας
- Διαφωνίες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική στρατηγική
- Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: 5.000 δολάρια την ημέρα για κάθε παίκτη στους συλλόγους
![]()

