Σύμφωνα με τον Τζέικ Σάλιβαν σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα μπορούσε να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή
Μιλώντας στην εκπομπή του CNN “State of the Union”, ο Σάλιβαν απέφυγε να πει εάν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο μιας επίθεσης την προσεχή Τετάρτη, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές.
«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε απόλυτα την ημέρα, όμως λέμε εδώ και κάποιο καιρό ότι βρισκόμαστε κοντά και μια εισβολή θα μπορούσε να ξεκινήσει, μια μεγάλη στρατιωτική δράση θα μπορούσε να ξεκινήσει από τη Ρωσία στην Ουκρανία οποιαδήποτε ημέρα τώρα. Αυτό περιλαμβάνει την επόμενη εβδομάδα πριν από το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων», σημείωσε ο Σάλιβαν.
Από την πλευρά του, πάντως, ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι η Ρωσία σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία την Τετάρτη.
«Δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω αυτές τις αναφορές», δήλωσε ο Κίρμπι κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο “Fox News Sunday”, προσθέτοντας πως οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι μια «μεγάλη στρατιωτική δράση θα μπορούσε να συμβεί οποιαδήποτε ημέρα τώρα».
Δείτε επίσης: Tζο Μπάιντεν: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι
- Υεμένη: Συγκλονιστικοί βομβαρδισμοί από βρετανικά και αμερικανικά αεροσκάφη κατά των Χούθι
- Καναδάς: Συγχαρητήρια από την Ουάσινγκτον στον Μαρκ Κάρνεϊ για τη νίκη του στις εκλογές
- Φορτηγό πλοίο χωρίς κυβερνήτη πλέει στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Μαλέα λόγω μηχανικής βλάβης
- Υεμένη: Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν ότι έχουν πλήξει πάνω από 1.000 στόχους από τα μέσα Μαρτίου
- ΗΠΑ: Απέλαση Κουβανής μητέρας χωρίς την ενός έτους κόρη της – Τι ισχύει;