«Ανακοινώνουμε…ευλογημένη εκστρατεία εκδίκησης», δήλωσε ο Αμπού Ομαρ αλ-Μουτζαχίρ, εκπρόσωπος της οργάνωσης σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο Telegram.
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος υποσχέθηκε να εκδικηθεί τον θάνατο του αρχηγού του που έγινε τον Φεβρουάριο και κάλεσε τους υποστηρικτές του να εκμεταλλευθούν τον πόλεμο στην Ουκρανία για να επαναλάβουν τις επιθέσεις στην Ευρώπη.
Στις 3 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τον θάνατο του πρώην αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Ιμπραΐμ αλ-Χασίμι αλ-Κουράσι που ανατινάχθηκε κατά την διάρκεια επιχείρησης των ειδικών αμερικανικών δυνάμεων στην βορειοδυτική Συρία.
Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στις 10 Μαρτίου.
«Ανακοινώνουμε…ευλογημένη εκστρατεία εκδίκησης», δήλωσε ο Αμπού Ομαρ αλ-Μουτζαχίρ, εκπρόσωπος της οργάνωσης σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο Telegram.
Το Ισλαμικό Κράτος καλεί επίσης τους υποστηρικτές του να επαναλάβουν τις επιθέσεις στην Ευρώπη εκμεταλλευόμενοι «την ευκαιρία της μάχης ανάμεσα στους σταυροφόρους», εννοώντας την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
Δείτε επίσης: Ισραήλ: Κλονίζουν την κυβέρνηση συνασπισμού του Ναφτάλι Μπένετ οι ταραχές στην Πλατεία των Τζαμιών
- Η ΑΕΛ κατέκτησε το Super Cup, νίκησε 1-0 την Κηφισιά
- Τσαρλς Φρέντερικ Γουόρθ: Ο άγνωστος πατέρας της haute couture αποθεώνεται στο Παρίσι
- Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 21-12: Ο θρίαμβος που οδηγεί στους τελικούς του πρωταθλήματος
- Επαφές Παπασταύρου στις ΗΠΑ: Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της υποεπιτροπής Ενέργειας
- Η Μπαρτσελόνα εξασφάλισε τον τίτλο με νίκη 4-3 επί της Ρεάλ σε ένα εκπληκτικό Clasico