«Ανακοινώνουμε…ευλογημένη εκστρατεία εκδίκησης», δήλωσε ο Αμπού Ομαρ αλ-Μουτζαχίρ, εκπρόσωπος της οργάνωσης σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο Telegram.
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος υποσχέθηκε να εκδικηθεί τον θάνατο του αρχηγού του που έγινε τον Φεβρουάριο και κάλεσε τους υποστηρικτές του να εκμεταλλευθούν τον πόλεμο στην Ουκρανία για να επαναλάβουν τις επιθέσεις στην Ευρώπη.
Στις 3 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τον θάνατο του πρώην αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Ιμπραΐμ αλ-Χασίμι αλ-Κουράσι που ανατινάχθηκε κατά την διάρκεια επιχείρησης των ειδικών αμερικανικών δυνάμεων στην βορειοδυτική Συρία.
Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στις 10 Μαρτίου.
«Ανακοινώνουμε…ευλογημένη εκστρατεία εκδίκησης», δήλωσε ο Αμπού Ομαρ αλ-Μουτζαχίρ, εκπρόσωπος της οργάνωσης σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο Telegram.
Το Ισλαμικό Κράτος καλεί επίσης τους υποστηρικτές του να επαναλάβουν τις επιθέσεις στην Ευρώπη εκμεταλλευόμενοι «την ευκαιρία της μάχης ανάμεσα στους σταυροφόρους», εννοώντας την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
Δείτε επίσης: Ισραήλ: Κλονίζουν την κυβέρνηση συνασπισμού του Ναφτάλι Μπένετ οι ταραχές στην Πλατεία των Τζαμιών
- Χ. Δούκας: «Δεν υπάρχει περίπτωση συγκυβέρνησης με την ΝΔ – Δεν αφήνει καμία χαραμάδα ο Ανδρουλάκης»
- Όταν η μουσική συναντά τον πόλεμο: Η πτώση των καλλιτεχνών στο Spotify
- Σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος
- Ευνοϊκές καιρικές συνθήκες σε Μακεδονία και Θράκη
- Χ. Δούκας: Έξι σημαντικές δράσεις της εβδομάδας στον Δήμο Αθηναίων – «Όχι με μεγάλα λόγια – Με μικρές νίκες, κάθε μέρα»