Κινητοποιήσεις των τριών μεγαλύτερων ιταλικών συνδικάτων πραγματοποιήθηκαν εχθές στην Ιταλία, με την συμμετοχή να αγγίζει τους διακόσους χιλιάδες.
Το κύριο αίτημα των εργαζομένων και του λαού της Ιταλίας ακούστηκε από την εξέδρα της πλατείας Σαν Τζοβάνι, ήταν η άμεση διάλυση όλων των κομμάτων και οργανώσεων που συνδέονται, άμεσα ή έμμεσα, με τον φασισμό.
«Λέμε όχι στους φασισμούς, ναι στην εργασία, στην ασφάλεια και στα δικαιώματα», τόνισαν οι επικεφαλής των ιταλικών συνδικάτων.
«Μιλάμε για μια κινητοποίηση που όχι μόνον δεν είναι μεροληπτική, αλλά η οποία υπερασπίζει τα δικαιώματα όλων των κατοίκων της χώρας», πρόσθεσε ο Μαουρίτσιο Λαντίνι, γραμματέας του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, Cgil.
Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες ακροδεξιοί και νεοφασιστικά στοιχεία μαζί με αντιεμβολιαστές και αρνητές του κορονοϊού είχαν προκαλέσει φθορές στα γραφεία του συνδικάτου της χώρας, Cgil.
Δείτε επίσης :Μπουράκ Μπεκντίλ: ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την Ελλάδα για να τραβήξει την προσοχή του τουρκικού λαού (vid)
- Κυρανάκης: «Υπάρχουν αγρότες έντιμοι που παράγουν και πρέπει να ανταμείβονται – Αυτή είναι η βασική γραμμή της κυβέρνησης»
- Ο Βάρντι γράφει ιστορία στη Serie A με την Κρεμονέζε
- Εξεταστική επιτροπή: Διαφωνίες για τις συλλήψεις στην Κρήτη και τα απειλητικά emails προς τους βουλευτές της ΝΔ
- Ώρα μηδέν για τη Shein και Temu: ποιες είναι οι εξελίξεις για τα μικροδέματα στην Ευρώπη
- Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος: Καταγγελία για αποκλεισμό και περιορισμένη πρόσβαση στη θεραπεία της παχυσαρκίας
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
