Συνεργσία με τους Ταλιμπάν για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ.
«Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε τις επιχειρήσεις μόλις αυτό είναι δυνατό», δήλωσε ο Μοχάμεντ μπεν Αμπντεραχμάν Αλ-Θάνι.
Πάντως ο Αλ Θάνι τόνισε ότι παρά την συνάντηση δεν έχει καμία συμφωνία με τους Ταλιμπάν αλλά βρίσκονται σε επαφές για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου.
«Βρισκόμαστε πάντα στο στάδιο της αξιολόγησης. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη ένδειξη για την ημερομηνία κατά την οποία θα είναι πλήρως επιχειρησιακό, όμως δουλεύουμε σκληρά», πρόσθεσε ο υπουργός του Κατάρ.
«Είναι πολύ σημαντικό οι Ταλιμπάν να καταδείξουν τη δέσμευσή τους να παράσχουν ένα ασφαλές πέρασμα (για την έξοδο από τη χώρα) και ελευθερία κίνησης στον αφγανικό λαό», συνέχισε διευκρινίζοντας πως οι συνομιλίες περιλαμβάνουν και την Τουρκία, «αν μπορεί να παράσχει μια τεχνική βοήθεια στο στάδιο αυτό».
Δείτε επίσης: Κύπρος – Κλοπή – «μαμούθ»: Του αφαίρεσαν κρυπτονομίσματα αξίας €35 εκατομμυρίων
- Εξαρθρώθηκε το κύκλωμα Illuminati: Στη φόρα πλαστογραφία εγγράφων και παράνομη διακίνηση μεταναστών
- Ο Άρης υποδέχεται τον Άλεξ Μερκβιλάντζε
- Αισιόδοξα σημάδια από τα έσοδα των εταιρικών πωλήσεων στην Κίνα
- Αύξηση 2,5% στο εμπόριο ειδών διατροφής της Κίνας με χώρες της πρωτοβουλίας BRI
- Κ. Μητσοτάκης για την εξεταστική επιτροπή του ΟΠΕΚΕΠΕ: Έτοιμος να κλητευτούν οι Φραπές και Χασάπης
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr