Καμία συμφωνία δεν συνάφθηκε σήμερα για τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου που θα επέτρεπε την απομάκρυνση αμάχων, που έχουν οχυρωθεί μαζί με Ουκρανούς μαχητές, στο εργοστάσιο του Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, διαβεβαίωσε το Κίεβο
«Δηλώνω επίσημα και δημοσίως ότι δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία συμφωνία που να αφορά έναν ανθρωπιστικό διάδρομο από το Αζοφστάλ σήμερα», έγραψε στο Telegram η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ, λίγο μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι θα σταματήσει τις εχθροπραξίες για να επιτρέψει την εκκένωση αμάχων.
«Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι ένας ανθρωπιστικός διάδρομος ανοίγει με τη συμφωνία και των δύο πλευρών. Ένας διάδρομος που ανακοινώνεται μονομερώς δεν παρέχει ασφάλεια και επομένως δεν είναι ένας ανθρωπιστικός διάδρομος», σημείωσε η Βερεστσούκ, στην ανάρτησή της.
Δείτε επίσης: Έτοιμη για εκεχειρία στο εργοστάσιο Αζοφστάλ δηλώνει η Ρωσία
- Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η Ελλάδα για το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο: «Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν επαναδιατυπώνεται μέσω μονομερών αποφάσεων»
- Η Αθήνα και η Αττική ως προορισμός όλου του χρόνου – Το μήνυμα Κεφαλογιάννη από τη νέα καμπάνια της Περιφέρειας
- Τσάντες χιλιάδων ευρώ στα σκουπίδια: Γιατί οι οίκοι πολυτελείας καταστρέφουν όσα δεν πουλάνε;
- Γιορτή σήμερα 22 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν και τιμά η Εκκλησία τον Όσιο Αβέρκιο
- Έκρηξη ανησυχίας στο Κίεβο: πυραυλική επίθεση δέχθηκε η ουκρανική πρωτεύουσα, εκρήξεις στην πόλη
![]()

