Πρόκειται για κωμοπόλεις στην περιφέρεια του Χαρκόβου και στο Ντονμπάς
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις προωθήθηκαν στην ανατολική Ουκρανία καταλαμβάνοντας κωμοπόλεις στην περιφέρεια του Χαρκόβου και στο Ντονμπάς.
Από το Ιζιούμ, που βρισκόταν ήδη υπό τον έλεγχό τους, οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν μια επίθεση προς την κατεύθυνση του Μπαρβίνκοφ, που βρίσκεται νοτιότερα. Έχουν καταλάβει την κωμόπολη Ζαβόντι και τα βορειοανατολικά προάστια της κωμόπολης Βέλικα Κομισούβαχα, ανακοίνωσε το πρωί το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.
Ανατολικότερα, προς την κατεύθυνση του Λιμάν, ο ρωσικός στρατός κατέλαβε την κωμόπολη Ζάριτσνε και «αποπειράται επίθεση κοντά στο Γιάμπιλ», συνέχισε.
Κοντά στο Σεβεροντονέτσκ, μία από τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας με 100.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο, οι δυνάμεις της Μόσχας πήραν τον έλεγχο της κωμόπολης Νοβοτοσκίβσκε και διεξάγουν επίθεση προς την κατεύθυνση των Νίζνιε και Ορίχοβε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως από την αρχή της ρωσικής εισβολής, στις 24 Φεβρουαρίου, ο ουκρανικός στρατός σπάνια έχει κάνει λόγο για προώθηση των ρωσικών δυνάμεων ή για κατάληψη κωμοπόλεων.
- Μεταγραφή-έκπληξη για τη Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Φλορεντίνο Πέρεθ ανακοίνωσε τον Ντάμφρις
- Τραμπ: Δεν απαιτείται συμφωνία για την απόκτηση ουρανίου από το Ιράν
- Αλαφούζος: «Αύγουστο 2027 μπαίνουμε στον Βοτανικό, λάθη σε προπονητές»
- Σημαντική αναβάθμιση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας με νέα ΤΕΠ και λειτουργία στεφανιογράφου
- Σοκ για τη Γαλλία: Η Ακτή Ελεφαντοστού επικράτησε στο προτελευταίο φιλικό πριν το Μουντιάλ
![]()

