Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2022 από την Ρωσία και την Λευκορωσία
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο στην Αγία Πετρούπολη. Την συνάντησή τους μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Με την έναρξη της συνάντησής τους ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε την στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών πυ αναμένεται α γίνει τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2022: «Όπως εσείς προτείνατε, θα πραγματοποιήσουμε τις ασκήσεις και οι στρατιωτικοί θα συμφωνήσουν, τον Μάρτιο ή τον Φεβρουάριο, δεν γνωρίζω, όταν εκείνοι αποφασίσουν».
Οι κοινές ασκήσεις θα γίνους στο έδαφος της Λευκορωσίας, σε μία περίοδο που επικρατεί ένταση μεταξύ Ανατολής και Δύσης, ενώ η Ρωσία ζητά από το ΝΑΤΟ να μην να μην δεχθεί την Ουκρανία στους κόλπους του, η οποία συνορεύει τόσο με τη Ρωσία όσο και με τη Λευκορωσία. Η Ουκρανία με τη σειρά της κάνει λόγο για εισβολή της Ρωσίας, κάτι που έσχει διαψεύσθει η Μόσχα.
Δείτε επίσης: Ρωσία : Όταν τα δικαιώματα των γυναικών παραβιάζονται, θα απαγορεύεται η πολυγαμία στους μουσουλμάνους άντρες
- Σημαντικοί αμερικανικοί βομβαρδισμοί σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
- Μπορεί να επιστρέψει η παραγωγή υποδημάτων στις ΗΠΑ;
- Οι μαρίνες: Το νέο επενδυτικό πεδίο για τη Wall Street
- Η Ίντερ σώζεται στο 90’+2 με Καρμπόνι και προχωρά στα νοκ άουτ
- ΟΠΕΚ+: Η αύξηση της παραγωγής αποδεικνύεται στρατηγική κίνηση, σύμφωνα με τον CEO της Rosneft