Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι αναστέλλει «μέχρι νεωτέρας» τη διαδικασία αδειοδότησης του γερμανορωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2
Mέσα σε λίγες ώρες από όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία αναγνωρίζει τις Δημοκρατίες του Ντονμπάς (Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ) στην ανατολική Ουκρανία, έγινε γνωστό πως η Γερμανία “παγώνει” τις διαδικασίες για τον αγωγό Nord Stream 2 που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη.
Αυτό επί της ουσίας είναι το πρώτο μέτρο κατά της Ρωσίας από την Ευρώπη. Ο Όλαφ Σολτς τόνισε πως η χώρα του δεν μπορεί να εγκρίνει ένα τέτοιο έργο μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Ο Καγκελάριος Σολτς τόνισε ότι οι ενέργειες του Βλαντιμίρ Πούτιν:
«Σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου», καθώς «με τις ενέργειές του στην ανατολική Ουκρανία, ο Πούτιν δεν παραβιάζει μόνο τη Συμφωνία του Μινσκ, αλλά και τον Χάρτη του ΟΗΕ, ο οποίος προβλέπει τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας των κρατών».
Δείτε επίσης: Ο Ντράγκι χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας
- Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κορδελιού βραβεύτηκε στην Αστερομέρα του Make-A-Wish
- Συμφώνησε ο Σκαλόνι και υπογράφει μέχρι το 2030 στην Αργεντινή
- Ρένα Δούρου για την ορκωμοσία Βαρδάκη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεγαλώνει, δυναμώνει, σταθερά, καθαρά, Αριστερά»
- «You Can See Everything»: Τα εισιτήρια γίνονται ανάρπαστα πριν από την πρεμιέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Η συνεργασία Ελλάδας-ΗΑΕ στο επίκεντρο της Investopia Athens: Πυλώνας σταθερότητας για την περιοχή
![]()
