Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε το Κίεβο ότι λαμβάνει εντολές από την Ουάσινγκτον
Σήμερα να ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ανέφερε σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όμως όπως επισημαίνει «η ουκρανική ομάδα πάλι βρήκε κάποιους λόγους για να τις αναβάλει».
Ο Λαβρόφ, επεσήμανε πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι θα βρεθεί λύση όσον αφορά στο θέμα με την Ουκρανία και διαβεβαίωσε πως οι σημερινές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
«Στην Ουκρανία δρουν ναζιστικά στρατιωτικά στρατεύματα», επέμεινε ο Λαβρόφ, και κάλεσε τη Δύση να δει «τα δικά μας στοιχεία για την Ουκρανία».
O Ρώσος ΥΠΕΞ επανέλαβε τους ισχυρισμούς της Μόσχας ότι ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου την «μια ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία μετά την αποτυχία του Κιέβου να επιλύσει τη σύγκρουση στο Ντονμπάς μέσω των συμφωνιών του Μινσκ και τις «κρυφές απειλές για απόκτηση πυρηνικών όπλων»
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το ΝΑΤΟ και η Ουκρανία μιλούν για την πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου, όχι η Ρωσία».
Ο ίδιος δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει πει ότι η μόνη εναλλακτική λύση στις κυρώσεις είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, όμως -όπως πρόσθεσε- ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα μπορούσε να είναι μόνο πυρηνικός πόλεμος.
«Αν γίνει πραγματικός πόλεμος εναντίον μας, τότε αυτοί που κάνουν τέτοια σχέδια θα πρέπει να το σκεφτούν [και] κατά τη γνώμη μου γίνονται τέτοια σχέδια», είπε.
Συνέκρινε επίσης τις ΗΠΑ με τον Ναπολέοντα και τον Χίτλερ, λέγοντας ότι «πίσω στις μέρες εκείνες, ο Ναπολέων και ο Χίτλερ είχαν στόχο να υποτάξουν την Ευρώπη. Τώρα το κάνουν οι Αμερικανοί».
Ο Λαβρόφ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βρεθεί λύση στην ουκρανική κρίση και σημείωσε ότι οι απαιτήσεις της Μόσχας είναι «ελάχιστες».
Ο Λαβρόφ ισχυρίστηκε επίσης ότι οι Ουκρανοί «προσπαθούν τώρα να χρησιμοποιήσουν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες» και ότι ο κόσμος δεν πρέπει να «βλέπει απλώς αυτήν την ταινία του Χόλιγουντ» στα δυτικά μέσα ενημέρωσης.
- Χ. Δούκας: Νέος απτικός χάρτης στο Μετρό Συντάγματος για άτομα με οπτική αναπηρία
- Ρώμη: συγκίνηση στην εκδήλωση για τα 200 χρόνια της Εξόδου του Μεσολογγίου με τον Θοδωρή Βουτσικάκη
- Αναβάλλεται η συναυλία του Σ. Σπανουδάκη στο Μεσολόγγι για λόγους υγείας
- Στο μονοθέσιο του Φερστάπεν το πρόβλημα δεν λύνει πλήρως η Red Bull πριν το 2027
- Η επιταγή από την ταινία «Ιντιάνα Τζόουνς» που άλλαξε τη ζωή του Κε Χουί Κουάν
![]()
