Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι ηγέτες των συμμαχικών χωρών, στη βιντεοκλήση που είχαν νωρίτερα σήμερα εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων γύρω από την Ουκρανία αλλά και την επιθυμία τους να εξευρεθεί μια διπλωματική λύση την κρίση αυτή, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.
Οι ηγέτες «επανέλαβαν τη στήριξή τους στην εθνική κυριαρχία» της Ουκρανίας, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία τους σήμερα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
Στη βιντεοκλήση συμμετείχαν ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μεταξύ άλλων.
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λιγότεροι φόροι στα ενοίκια: Όλες οι εξελίξεις στα ΝΕΑ της Δευτέρας
- Χούθι: Επιβολή εναέριου αποκλεισμού στο Ισραήλ
- Νίκη για τον Πιάστρι στο Μαϊάμι, θρίαμβος της McLaren με «1-2»
- Ρεάλ Σοσιεδάδ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0: Ισοπαλία χωρίς νικητή στο ντέρμπι των Βάσκων
- Επίθεση με ομοφοβικά κίνητρα στον ΗΣΑΠ σε βάρος 22χρονου