Η Λιθουανία θα απαγορεύσει από τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο της εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Η Λιθουανία είναι η συντομότερη οδός από την ηπειρωτική Ρωσία προς το ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στη Λιθουανία και την Πολωνία, αμφότερες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, στην ανατολική ακτή της Βαλτικής.
Tην ίδια στιγμή, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρουμανικά αεροσκάφη «λόγω μη φιλικών αποφάσεων των ρουμανικών αεροπορικών αρχών», δήλωσε το Σάββατο η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία αεροπορίας Rosaviatsiya.
Πηγή: ΑΜΠΕ – skai.gr
Δείτε επίσης: Το ΥΠΕΞ απαντά στον Τσαβούσογλου: «Είναι πασιφανές ποιες χώρες σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών»
- Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο καλούν το Ιράν σε δεσμευτικές διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Η νέα γλώσσα των emoji της Gen Z που μπερδεύει τις παλαιότερες γενιές
- Προτεραιότητα στην πρόληψη και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ευρωπαϊκού συστήματος διαχείρισης δασικών πυρκαγιών
- Αντόνιο Κόστα: «Βαθιά ανήσυχος» για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
- Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Η σταθερότητα είναι θεμελιώδης προτεραιότητα»