Το δικό του μήνυμα προς την Γαλλία έστειλε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας την να συνέλθει και να κάνει την χάρη στις ΗΠΑ και Αυστραλία.
Η Γαλλία κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι τη μαχαίρωσε πισώπλατα και ότι ενεργεί όπως ο προκάτοχος του στην προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ.
Το Παρίσι δεν έμεινε εκεί και ανακάλεσε τους πρεσβευτές του από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, δείχνοντας την δυσαρέσκεια του για τις ενέργειες των ΗΠΑ.
Ο Μπόρις Τζόνσον μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι: «Νομίζω ότι είναι καιρός κάποιοι από τους πιο αγαπημένους φίλους μας σε ολόκληρο τον κόσμο να «prenez un grip» σχετικά με όλο αυτό, «donnez-moi un break», διότι ουσιαστικά πρόκειται για ένα σπουδαίο βήμα προς τη διεθνή ασφάλεια».
«Πρόκειται για τρεις συμμάχους που συμμερίζονται τις ίδιες αξίες, μένουν ενωμένοι και δημιουργούν μια νέα συμμαχία ανταλλαγής τεχνολογίας». κατέληξε ο Τζόνσον.
Δείτε επίσης: Θράσος Ερντογάν στον ΟΗΕ: Να μοιράσουμε στα δύο Αιγαίο και Κύπρο
- Βουλή: Άκης Σκέρτσος για την προστασία των παιδιών μας – «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να καθυστερήσουμε άλλο»
- Εμβόλιο κατά του καρκίνου: Moderna και Merck ανακοινώνουν αποτελέσματα και οι μετοχές πέφτουν
- Ασφάλεια για Ρωσία και Ουκρανία: Ο Πούτιν θέτει το πλαίσιο για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις και την Ευρώπη
- Βουλή: Ψηφίστηκε το ν/σ για την πρόσβαση στο διαδίκτυο – Παπαστεργίου: Φέρνει στην κοινωνία κάτι που περιμένει
- Σοκ στο Θιβέτ: σεισμός 7 ρίχτερ άφησε τουλάχιστον 16 νεκρούς και κατέρρευσαν 339 σπίτια
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
