Ο επικεφαλής της μολδαβικής αποσχισθείσας περιοχής της Υπερδνειστερίας δήλωσε ότι οι επιθέσεις στο έδαφος αυτό θα μπορούσαν να εντοπιστούν πίσω στην Ουκρανία, μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS
“Τα ίχνη αυτών των επιθέσεων οδηγούν στην Ουκρανία“, μεταδίδει το TASS επικαλούμενο δήλωση του Βαντίμ Κρασνοσέλσκι, του αυτοαποκαλούμενου προέδρου της αποσχισθείσας περιοχής.
“Υποθέτω ότι αυτοί που οργάνωσαν την επίθεση αυτή έχουν στόχο να σύρουν την Υπερδνειστερία στη σύγκρουση”.
Η Υπερδνειστερία δέχτηκε σειρά επιθέσεων τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, αφότου στοχοποιήθηκε μια στρατιωτική μονάδα, εκρήξεις κατέστρεψαν το αρχηγείο κρατικής ασφάλειας της Υπερδνειστερίας και δύο εκρήξεις κατέστρεψαν κεραίες ραδιοφώνου από τη σοβιετική εποχή.
Η πρόεδρος της Μολδαβίας δήλωσε σήμερα ότι οι επιθέσεις στην υποστηριζόμενη από τη Ρωσία περιοχή ήταν μια προσπάθεια από ομάδες εντός του εδάφους αυτού να αυξήσουν τις εντάσεις και το Κρεμλίνο εξέφρασε σοβαρή ανησυχία.
Δείτε επίσης: Η Μόσχα επέβαλε επιπλέον πρόστιμο στο Wikimedia Foundation
- Ο Fitch υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας σε Α+ εξαιτίας πολιτικής αστάθειας
- Εκλογές στα κατεχόμενα: Αξιοσημείωτος αριθμός ψηφοφόρων άνω των 110 ετών στους εκλογικούς καταλόγους
- Στα Νέα Σαββατοκύριακο: Η σιωπηλή πλειοψηφία και οι πολιτικές εξελίξεις
- Μπορεί η Βραζιλία να ανακάμψει από την εποχή Μπολσονάρο χωρίς να φοβηθεί τις συνέπειες από τις ΗΠΑ;
- Σουδάν: Παρουσιάστηκε οδικός χάρτης για την ειρήνη με τρίμηνη εκεχειρία