Σοκ είχε προκαλέσει η είδηση ότι η Ρωσία είχε βομβαρδίσει νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Μόσχα τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι καταγγελίες της Ουκρανίας σύμφωνα με τις οποίες ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε ένα νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη είναι “ψευδείς ειδήσεις”, εξηγώντας πως επρόκειτο για μια πρώην μαιευτική κλινική η οποία έχει καταληφθεί εδώ και καιρό από τον στρατό.
“Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται οι ψευδείς ειδήσεις”, ανέφερε ο Ντμίτρι Πολιάνσκι πρώτος αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ στον λογαριασμό του στο Twitter.
Ο Πολιάνσκι επεσήμανε ότι η Ρωσία είχε προειδοποιήσει στις 7 Μαρτίου ότι το νοσοκομείο είχε μετατραπεί σε στρατιωτική θέση από τον οποίοι οι Ουκρανοί νεοναζιστές του τάγματος Αζόφ έριχναν πυρά.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένκσι κατηγόρησε τη Μόσχα ότι διεξάγει γενοκτονία αφού Ουκρανοί αξιωματούχοι κατήγγειλαν ότι ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος βομβάρδισε το νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη χθες Τετάρτη.
Δείτε επίσης: Οι ΗΠΑ διαψεύδουν τα «ψέματα» της Ρωσίας περί όπλων μαζικής καταστροφής
- Παραίτηση του δημάρχου Νότιας Κέρκυρας λόγω της χρόνιας λειψυδρίας
- Εμβόλιο πνευμονιόκοκκου: Επιτακτική ανάγκη αποζημίωσης για ηλικίες άνω των 50 λόγω αυξημένης θνητότητας
- Σέρρες: Κρίσιμη κατάσταση για 19χρονο μετά από τροχαίο
- «Βιτόρια: στόχος η νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τον Παναθηναϊκό»
- Σύσκεψη και αυτοψία στη Σαντορίνη από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης