Η διακοπή λειτουργίας θα συνεχιστεί για μερικές μέρες
Εκτεταμένη διακοπή λειτουργίας εξελίσσεται αυτήν την ώρα στο ηλεκτρικό δίκτυο του Λιβάνου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.
Οι δύο βασικοί σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, ο «Αλ Ζαχράνι» και ο «Ντέιν Αμάρ», σταμάτησαν να λειτουργούν καθότι εξάντλησαν τα αποθήματα καυσίμου ντίζελ τους, με αποτέλεσμα η παραγωγή ενέργειας να πέσει κάτω από 200 megawatt.
Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, η διακοπή λειτουργίας θα συνεχιστεί για μερικές μέρες, σε μια περίοδο όπου η σοβαρή έλλειψη καυσίμων που αντιμετωπίζει ο Λίβανος, έχει εξαναγκάσει πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν και εξώθησε πολύ κόσμο στο να καταφύγει στη μαύρη αγορά.
Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί σε πρατήρια βενζίνης, με οδηγούς να προσπαθούν απεγνωσμένα να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους.
Δείτε επίσης: Απεβίωσε ο πρώτος Πρόεδρος του Ιράν, Αμπολχασάν Μπανισάντρ
- Η εξέλιξη του φυσικού αερίου κίνησης και η προοπτική του μέλλοντος
- Έγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τις Κολυμπήθρες της Πάρου στο ΣτΕ
- Ανάγκη άμεσης χάραξης ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου, σύμφωνα με τον Νικόλα Φαραντούρη
- Συναγερμός στην Αρχαία Νεμέα Κορινθίας λόγω πυρκαγιάς – Ειδοποίηση 112 για εκκένωση
- Η Κάθι Γκρίφιν προχώρησε σε τρίτη επέμβαση στο πρόσωπό της: ‘Είμαι τόσο ματαιόδοξη’
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr