Αυξάνονται οι εισαγωγές παιδιών στα νοσοκομεία της αμερικανικής μεγαλούπολης την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία στη χώρα
Το υπουργείο Υγείας ανέφερε σχετικά πως: «παρακολουθεί στενά την τάση αύξησης των παιδιατρικών νοσηλειών που συνδέονται με την Covid-19. Η μεγαλύτερη αύξηση αφορά την πόλη της Νέας Υόρκης»
Oι εισαγωγές παιδιών κάτω των 5 ετών που δεν μπορούν ακόμα να εμβολιαστούν έχουν αυξηθεί σημαντικά από τις 19 Δεκεμβρίου
Η παραλλαγή Όμικρον φαίνεται πως έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας και της εορταστικής περιόδου. Ο Άντονι Φάουτσι, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου είπε πως «Ένα από τα τρέχοντα προβλήματα είναι ότι (τα τεστ) δεν θα είναι πλήρως διαθέσιμα για όλους πριν από τον Ιανουάριο. Όμως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα, το οποίο θα επιλυθεί σύντομα»
Ο Τζο Μπάιντεν έχει ανακοινώσει ότι ότι θα αγοραστούν από τις ομοσπονδιακές αρχές 500 εκατομμύρια τεστ, τα οποία θα διανεμηθούν δωρεάν. Το πρόβλημα όμως είναι πως δεν θα είναι διαθέσιμα πριν από το νέο έτος κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τις υγειονομικές αρχές.
Δείτε επίσης: Ισραήλ: Σε καραντίνα ο πρωθυπουργός Μπένετ – Με κορονοϊό η κόρη του
- Παρέμβαση εισαγγελίας εξασφάλισε εισιτήριο διαρκείας στον πρώην πρόεδρο της Τζένοα
- Πρόταση της Ρίο Άβε για τον Γιώργο Λιάβα
- Στρατηγική ενίσχυσης της σχολικής ασφάλειας με 10.000 απινιδωτές
- Φιντάν: Απορρίπτουμε τα σχέδια της κυβέρνησης Νετανιάχου για τη Γάζα
- Ιταλία: Οι πολίτες αντιδρούν στις τιμές των ιδιωτικών παραλιών και στρέφονται στα βουνά