Τη ζωή του έχασε κορυφαίος στρατηγός του Βλαντιμίρ Πούτιν από πυρά ελεύθερου σκοπευτή
Πρόκειται για τον υποστράτηγο Αντρέι Σουχοβέτσκι, επικεφαλή της 7ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας της Ρωσίας που έχασε τη ζωή του, στις μάχες που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Γκοστομέλ, περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο.
Ουκρανοί στρατιώτες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια αεροπορική επίθεση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων Spetsnaz και η απώλεια του Σουχοβέτσκι θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι ρωσικές δυνάμεις απέτυχαν να καταλάβουν το αεροδρόμιο καθώς και γιατί η εισβολή στο Κίεβο επιβραδύνθηκε.
Ο ίδιος ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι «ένας στρατηγός πέθανε», καθώς το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πριν δυο ημέρες πως 498 Ρώσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις και περισσότεροι από 1.500 τραυματίστηκαν.
Δείτε επίσης: Ουκρανία: Καθησυχαστικός ο καγκελάριος Σολτς για το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια
- Χάρης Δούκας: «Κάθε παιδί δικαιούται να παίζει και να μαθαίνει σε ένα σχολείο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του»
- 91 μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από το 2019: ο Δ. Μαρκόπουλος μιλά για πιο ισχυρή ελληνική οικονομία και επενδυτικό ενδιαφέρον
- Πρώτη επαφή με Ντόρτμουντ για τον Νμέτσα και το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Σοκ στην Αυστραλία: η βουλευτής Έλεν Χέινς έχασε και τα δύο πόδια μετά από επίθεση με αυτοκίνητο
- «Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα»: Η Μυστηριακή Γλώσσα του Σχήματος εγκαινίασε ο Ν. Κακλαμάνης
![]()

