Μετά την αναγνώριση από τη Μόσχα της ανεξαρτησίας φιλορωσικών περιφερειών της ανατολικής Ουκρανίας
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Αντρέι Κελίν κλήθηκε σήμερα στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την αναγνώριση από τη Μόσχα της ανεξαρτησίας φιλορωσικών περιφερειών της ανατολικής Ουκρανίας που έχουν αποσχισθεί από τη χώρα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.
Ο εκπρόσωπος είπε ακόμη πως η απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει επίσημα τις δύο αποσχισθείσες περιοχές της Ουκρανίας και να στείλει στρατεύματα εκεί μπορεί να είναι προάγγελος μιας εισβολής πλήρους κλίμακας.
Η Βρετανία χαιρετίζει την απόφαση της Γερμανίας να σταματήσει τη διαδικασία αδειοδότησης του αγωγού αερίου Nord Stream 2, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον στους δημοσιογράφους.
«Πιστεύουμε πως οι χθεσινοβραδινές ενέργειες της Ρωσίας θα μπορούσαν να είναι προάγγελος μιας εισβολής πλήρους κλίμακας, αλλά σαφώς θέλουμε να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε διπλωματικές οδούς που υπάρχουν και θα μιλήσουμε και με άλλους παγκόσμιους ηγέτες», είπε.
- Σφοδρή επίθεση ΕΛΑΣ στις εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ
- Σοκ στον Άγιαξ: Εκτός δράσης για τον Σεπτέμβριο ο Άαρον Μπόουμαν
- Συναγερμός στη Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
- ΟΑΚΑ: Το νέο όραμα για ένα Ολυμπιακό Αστικό Πάρκο
- 90ή ΔΕΘ: Επιλογές για κάθε ενδιαφέρον σε επιχειρήσεις, τεχνολογία και ψυχαγωγία
![]()
