Κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στρέφεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον
Ο Μπόρις Τζόνσον κατηγορεί τον Πούτιν για βάρβαρες τακτικές εναντίον Ουκρανών αμάχων.
Κατά την επίσκεψή του στην Πολωνία, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ρωσία έχει υποτιμήσει τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και την αποφασιστικότητα της Δύσης.
Ο Τζόνσον ζήτησε επίσης να ασκηθεί η «μέγιστη πίεση» στον Πούτιν εν μέσω εισβολής στην Ουκρανία και τόνισε ότι ο κόσμος ήταν μάρτυρας μιας «εκτυλισσόμενης καταστροφής».
Μιλώντας με τον Πολωνό ομόλογό του Ματέους Μοραβιέτσκι στη Βαρσοβία, ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «είναι έτοιμο να δεχθεί σημαντικό αριθμό προσφύγων».
«Είναι σαφές ότι ο Πούτιν είναι πρόθυμος να βομβαρδίσει κτιριακά συγκροτήματα, να στείλει πυραύλους σε αυτά, να σκοτώσει παιδιά», υποστήριξε ο Βρετανός πρωθυπουργός .
Επαινώντας τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε τα εξής: «Νομίζω ότι έχει εμπνεύσει και κινητοποιήσει όχι μόνο τους δικούς του ανθρώπους, αλλά εμπνέει και κινητοποιεί τον κόσμο εκφράζοντας την αγανάκτησή του γι’ αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία».
Μετά την Πολωνία, ο Μπόρις Τζόνσον μεταβαίνει στην Εσθονία.
Δείτε επίσης: Φάρμακα και υγειονομικό εξοπλισμό στέλνει η χώρα μας στην Ουκρανία
- Επιλέγουμε την Ευρώπη για την Επιστήμη: Πακέτο 500 εκατομμυρίων ευρώ από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Μακρόν: «Η Ευρώπη πρέπει να γίνει καταφύγιο απέναντι στις απειλές»
- Τσουκαλάς: Αν το ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο στις εκλογές, ακόμη κι αν δεν είναι πρώτο, δεν θα συνιστά αποτυχία
- Δ. Ωραιοκάστρου – Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
- Ισπανία: Κλοπή καλωδίων στο σιδηροδρομικό δίκτυο θεωρείται δολιοφθορά
- Εποχή μετάβασης: η σημασία του μακρινού εικοστού αιώνα του Τζοβάνι Αρίγκι