Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης του ΟΗΕ
Πάνω από 8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της Ουκρανίας από τότε που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ (ΔΟΜ).
Συνολικά, ο ΔΟΜ εκτιμά ότι 13,686 εκατ. άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω της επίθεσης την οποία εξαπέλυσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, εκ των οποίων 8,029 εκατ. έχουν μετεγκατασταθεί αλλού στην Ουκρανία, με τους υπόλοιπους να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.
Η έρευνα του ΔΟΜ έδειξε επίσης ότι περίπου οι μισοί από τους εσωτερικά εκτοπισμένους, ή το 44%, σκέπτονται την εκ νέου μετεγκατάστασή τους λόγω της έκτασης της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα.
Δείτε επίσης: Δήμαρχος Κιέβου: Τα δύο τρίτα των 3,5 εκατ. κατοίκων της πρωτεύουσας έχουν επιστρέψει
- ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε τον Ντιέγκο Κόστα με δανεισμό και οψιόν αγοράς
- Αήττητος ο Τζολάκης, πρώτος βαθμός για την Άστον Βίλα στο 0-0 με τη Χαλ
- Τανάγρα: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά μετά την πτώση F-4 Phantom και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία
- Πούτιν: «Επωφελείς οι επαφές» με Γουίτκοφ και Κούσνερ στη Μόσχα
- Πορεία για τη ΔΕΘ: «Κάνουμε τις δικές μας εξαγγελίες ενάντια στα ψίχουλα που θα δώσει η κυβέρνηση»
![]()
