Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν επιβάλλει όλο και περισσότερους περιορισμούς στη δημόσια ζωή
Το υπουργείο Προώθησης της Αρετής και Πρόληψης της Διαφθοράς των Ταλιμπάν διέταξε σήμερα όλα τα πάρκα ψυχαγωγίας στην Καμπούλ να διαχωρίζουν τους επισκέπτες με βάση το φύλο, γεγονός που σημαίνει ότι τα μέλη μιας οικογένειας δεν θα μπορούν πλέον να πηγαίνουν μαζί σε αυτούς τους χώρους.
Σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα που εξέδωσε το υπουργείο, οι γυναίκες επιτρέπεται να επισκέπτονται πάρκα ψυχαγωγίας όπου υπάρχουν θεματικά παιχνίδια και δραστηριότητες στην Καμπούλ και στις παρακείμενες περιοχές από την Κυριακή ως την Τρίτη φορώντας την ισλαμική χιτζάμπ και οι άνδρες μόνο από την Τετάρτη ως το Σάββατο.
Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν επιβάλλει όλο και περισσότερους περιορισμούς στη δημόσια ζωή.
Την Τετάρτη οι Ταλιμπάν ήραν την υπόσχεση παροχής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κορίτσια μέχρι νεωτέρας, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη χώρα με διαδηλώσεις από εκπαιδευτικούς, μαθήτριες και ακτιβίστριες των δικαιωμάτων των γυναικών.
Διεθνείς οργανώσεις και ξένες κυβερνήσεις έχουν καλέσει τους Ταλιμπάν να επανεξετάσουν άμεσα την απόφασή τους.
Την Παρασκευή δεκάδες γυναίκες εμποδίστηκαν από το να επιβιβαστούν σε πτήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Καμπούλ επειδή δεν συνοδεύονταν από κάποιον άνδρα.
«Το έμφυλο απαρτχάιντ στο Αφγανιστάν κλιμακώνεται με τρομακτικούς ρυθμούς», έγραψε στο Twitter η Χέδερ Μπαρ, μια πρώην ανώτερη ερευνήτρια για το Αφγανιστάν στην μκο Human Rights Watch” αντιδρώντας στην απόφαση αυτή των Ταλιμπάν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Αποκαλυπτικό βίντεο από ξένο πρακτορείο: Νεοναζιστές πλήρως εξοπλισμένοι πολεμούν την Ουκρανία
- Μείωση δείχνουν τα στοιχεία: Στο 18% η ανεργία των νέων στα αστικά κέντρα της Κίνας τον Σεπτέμβριο
- Σοκ στην Αυστραλία: Στο δικαστήριο ο συλληφθείς για την επίθεση στη βουλευτή Χέινς
- Αγωνία για τη φιλελεύθερη δημοκρατία: τι δείχνουν Acemoglu και Levinson
- Βραζιλία: Οξύνεται η κόντρα για την «απόπειρα παρέμβασης» του Μιλέι στις εκλογές
- Μάχη για το Κογκρέσο στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί βλέπουν «μπλε κύμα» και οι Ρεπουμπλικανοί απαντούν
![]()

